ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mike Tramp – Museum

MikeTramp-Museum250
När gamla hjältar släpper nya plattor så blir jag alltid fundersam hur de ska lyckas vara minst lika bra eller kanske bättre än när det begav sig. Dessa tankar känns egentligen rätt så meningslösa eftersom musikvärlden ändras för varje dag och varför ska det egentligen låta lika 2014 som det gjorde 1987? Ett färskt exempel på det jag menar är Mike Tramp och hans nya album “Museum”. Det är definitivt ingenting som White Lion skulle ha släppt i sina glansdagar. Detta handlar om en tillbakalutad platta som är akustisk rakt igenom. Och det går sannerligen att skriva akustisk musik 2014 trots att man tillhörde toppskiktet av pudelbanden för 25 år sedan.

Öppningsspåret “Trust In Yourself” är inte bara plattans bästa utan årets hittills bästa låt enligt mig. Det är mysigt och det mysiga fortsätter genom en tio låtar lång platta som avslutas med plattans svagaste spår “Time For Me To Go”. Den som minns White Lion kommer också ihåg deras monsterhit “When The Children Cry”. Ingen av plattans tio spår kommer att nå upp i den låtens berömmelse, men helheten gör att detta är bättre än “Pride” som White Lion släppte 1987. Mike Tramp levererar en platta som kan avnjutas gång efter gång utan att det blir uttjatat Jag upptäcker nya favoriter hela tiden och förutom öppningsspåret är det just nu låten “Mother” som står högst i kurs. Detta är för övrigt en hyllning till Mikes mamma.

Även om gamla hårdrockare lugnar ner sig så går det att åldras med värdighet. Jag gillar nya plattan med Mike Tramp och jag hoppas det finns fler därute som gör det. Det är han nämligen värd.

Artist: Mike Tramp
Titel: Museum
Genre: Rock
Skivbolag: Target Records
Releasedatum: 2014-08-18
Betyg: 8/10
Bästa Låt: Trust In Yourself

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER