ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ayreon – The Theory Of Everything (4.0)

Ayreon-Everything250

Band: Ayreon
Titel: The Theory Of Everything
Genre: Progressiv hårdrock
Skivbolag: InsideOut
Speltid: 90:08
Releasedatum: 2013-11-01
Betyg: 4/10
Bästa Låt: Den var för svår

42 spår innehåller denna dubbel-cd. Dessa spår är jämt uppdelade mellan fyra faser, som är två till antalet på varje skiva. Redan vid blotta anblicken av detta upplägg, så förstod jag att detta definitivt inte blir lättlyssnat. Egentligen består väl skivan endast av 4 olika låtar, då musiken på de olika spåren går ihop med varandra och så att säga behöver varandra för att fungera.

Givetvis försvårar detta lyssnandet väldigt mycket och ska denna skiva uppskattas så mycket som möjligt, så måste man sträcklyssna och verkligen bara lyssna och inte göra något annat samtidigt. Personligen så tycker jag att Arjen Lucassen ansträngt sig lite väl mycket på denna platta och att det blir för svårt att ta till sig musiken på ett bra sätt. För min del tyckte jag att “Human Sacrifice” var precis lagom “svår” och jag blir väldigt besviken av att höra vilken utveckling bandet gjort. “Less is more” skulle jag uppmanande vilja säga!

Det man aldrig kan förneka, är ju de musikaliska kvaliteterna, men vad hjälper det om det inte finns något som berör på riktigt. Finns säkert de som älskar denna platta, men för mig är den för svår att ta till sig och det stannar tyvärr vid knappt godkänt i betyget.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER