VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Vandenberg – Shadows Of The Night

Vandenberg är som sagt på väg tillbaka. De hintar om ett uppdaterat, tyngre sound, men också att fansen kommer att känna igen den ursprungliga stilen. Efter mer än trettio år återuppstår gruppen med nya medlemmar, som inkluderar Ronnie Romero på sång, samt naturligtvis grundaren och den fantastiska gitarristen Adrian Vandenberg.   

Det holländska bandet gav ut tre skivor på 80-talet: det självbetitlade debutalbumet (1982), ”Heading For A Storm” (1983) och ”Alibi” (1985). Vandenberg fick stora framgångar. De turnérade i USA, Japan och Europa. Andra artister de har spelat med är till exempel KISS, Rush, Ozzy Osbourne, Scorpions och Michael Schenker.


Under den väldigt många år långa pausen, vilket vi kan kalla det då Vandenberg nu kör igång igen, så var Adrian medlem i Whitesnake då de var som mest populära. På deras topplist-etta ”Here I Go Again” spelade han gitarrsolot. I flera år duellerade han med Steve Vai, vilket fortfarande händer då och då. På senare tid har han visat att hans skicklighet ännu är intakt med Vandenberg’s MoonKings.

Sångaren Ronnie Romero har genom de senaste åren skaffat sig ett fantastiskt gott rykte, som medlem av Ritchie Blackmore’s Rainbow. Adrian säger: ”Jag behövde en otroligt bra sångare för att använda mig av namnet Vandenberg och Ronnie motsvarade samtliga krav som jag hade. Vi började chatta via Facebook och jag frågade om han var intresserad av att gå med i bandet. Det visade sig att han var ett stort fan, så som jag är ett av hans fans, så vi träffades i Madrid där han bor för att se om vi trivdes ihop och det gjorde vi verkligen.” Så fort han visste att Ronnie var med, då började Adrian skriva låtar. Sedan träffades de igen, för att göra demos på gitarristens iPad, så som han oftast gör.

Den nya rytmsektionen består av Randy van der Elsen (Tank) på bas och trummisen Koen Herfst (Doro, Epica). Koen har röstats fram som nederländernas bästa trummis ett flertal gånger. Randy är också en fantastisk musiker med stor erfarenhet och blev varmt rekommenderad till Vandenberg. På själva plattan hörs däremot två andra hyllade musiker, nämligen basisten Rudy Sarzo (Whitesnake, Dio, Ozzy Osbourne, Quiet Riot) och trummisen Brian Tichy (Whitesnake, Ozzy Osbourne, Foreigner, Billy Idol).

Nya materialet är producerat av Bob Marlette (Black Sabbath, Alice Cooper, Marilyn Manson, Rob Zombie). Vandenberg berättar: ”Jag åkte till Los Angeles för att träffa några producenter, varav Bob var en av dem. Hans känsla för melodier och hårt rockande driv var precis vad jag var ute efter och vi klickade direkt. Vi jobbade i Bobs egen studio i LA i tre veckor och sedan gjorde jag lite extra pålägg i min egen hemmastudio.”

Kommande studioalbum har det passande namnet ”2020” och släpps 29 maj via Mascot Records. Det innehåller tio låtar, varav nio är nyskrivna och det utlovas starka melodier med driv och klass. I början av året kunde vi höra en nyinspelning av Vandenbergs egna ”Burning Heart”. Originalet fanns med på debutalbumet från 1982. Den nya versionen binder ihop dåtid med nutid.

”Jag längtar efter att få spela live med det här bandet!” säger Romero. Sammanfattningsvis säger Adrian: ”Det finns en otrolig energi i det här bandet. Vi är inte ute efter någon nostalgi för att försöka återskapa det vi gjorde förr. Detta är ett nytt dynamiskt band, med en historia, och ingen är gladare än jag hur saker och ting har utvecklat sig.”

Nu har en andra låt från ”2020” släppts, återigen som en video att mestadels lyssna till. Detta nyskrivna verk kommer att inleda albumet. Här är ”Shadows Of The Night”:

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link