VECKANS TOPPNYHETER
grandtheftculture 484

NY VIDEO: Grand Theft Culture – Down The Line

grandtheftculture-484

Först hyllade super-DJ:n SKRILLEX de svenska electronica-rockarna i Grand Theft Culture. Nu ställer sig även den svenska pop-idolen Robin Stjernberg i ledet och både hyllar och medverkar i bandets musikvideo för nya singeln ”Down the Line”.

 

När Skrillex hyllade Grand Theft Culture inför sina miljoner fans på Facebook för deras cover på hans hit “Cinema” bestämde sig bandet för att packa väskorna och korsa Atlanten för att etablera sig på den amerikanska marknaden. Nu befinner de sig på plats i Los Angeles för att släppa och promota deras självbetitlade debut EP som släpps den 9:e september och redan nu finns att förbeställa på iTunes.

Under inspelningen av musikvideon till nya singeln ”Down the Line” i Los Angeles, fick grabbarna i Grand Theft Culture överraskande statisthjälp av melodifestivalvinnaren Robin Stjernberg.

 

-Vi träffades genom gemensamma bekanta under en midsommarfest i LA och det ena ledde till det andra, säger sångaren och gitarristen Michel Santunione.

Idén var att spela in musikvideon på Hollywood Boulevard. Men då det visade sig krävas en massa tillstånd från amerikanska myndigheter bestämde sig bandet för att ta saken i egna händer.

 

-Vi visste att vi hade en chans på oss innan det skulle märkas att vi filmade. Så vi ställde upp oss på ett led, bestämde oss för att kodordet ”Kalles Kaviar” skulle betyda att polisen kom och sen började vi filma. Som tur var klarade vi oss på första tagningen, säger Michel Santunione.

Den fyra spår långa EP:n som släppts i september är skriven och producerad i samarbete med Karl-Ola Kjellholm (Tiësto, Dr Alban) och Jakke Erixson (Christina Aguilera, Jennifer Lopez) från den svensk-marockanske superproducenten RedOne´s produktionsteam. Den består av en blandning mellan riffbaserad rock n’ roll och hård, rytmisk electronica. Bandets influenser består av allt från Led Zeppelin och Rage Against the Machine till Skrillex och AWOLNATION.

Grand Theft Culture består av sångaren och gitarristen Michel Santunione, som även spelar och turnerar med Dregens soloprojekt. Han har också medverkat i musikaler som Queens “We Will Rock You” runtom i Europa samt som Kee Marcellos vikarie i “Rock of Ages”. Trummisen Markus Hjälsten fick lite extra uppmärksamhet av Skrillex när DJ:n i sitt uttalande om bandet skrev: “Check out the drummer with the smooth cymbal hat” som refererade till Markus användning av en egentillverkad cymbalhjälm. Basisten Johannes Sandberg har tillsammans med Michel tidigare turnerat världen med de finska 80-tals heavy-metalpionjärerna i OZ. Den fjärde medlemmen och det elektroniska elementet i bandet Erik Johansson, har tagit inspiration av John Lord som var keyboardist i Deep Purple. John kopplade sin Orgel genom en förstärkare och på samma sätt kopplar Erik sin dator och spelar sina samplingar live genom en förstärkare.

 

-Vi vill blanda det råa, sexiga och organiska från rock n’ rollen med den tunga basen och de visuella showerna från DJ kulturen. Det bästa från två världar, säger Michel Santunione.

{youtube}OuohvDcoZrU{/youtube}


FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER