VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Walter Trout – Waiting For The Dawn

På sin nya singel ”Waiting For The Dawn” uppmanar Walter Trout både sig själv och sina fans att vara starka, med tanke på vad som sker i världen. Låten är hämtad från Trouts nya studioalbum ”Ride”, som släpps på fredag den 19 augusti.

Walter minns: ”Det var vid några tillfällen under pandemin som jag sjönk rätt djupt ner i depressioner, satt och väntade och undrade om livet hade någon mening.” Biten skrevs i hans älskade och ofta saknade hem i Huntington Beach, Kalifornien. Hela albumet är fullt av artistens reflektioner från hans många år på den internationella bluesscenen.

Walter Trout gick med i John Mayall’s Bluesbreakers 1985, innan han 1989 påbörjade sin ännu pågående solokarriär. Fast före det gick han igenom några minst sagt kaotiska år som sologitarrist för begåvade, men knepiga bluespionjärer, som John Lee Hooker och Big Mama Thornton. Under en tid var Trout medlem av 80-talsversionen av Canned Heat, som då kontrollerades av Hells Angels.

Walters väl dokumenterade missbruk under de här åren var mörkare än en ung rockmusiker som släppte loss. Allt kan spåras tillbaka till hans problemfyllda uppväxt i New Jersey där en instabil styvfar, som själv led av chock efter sin tid som krigsfånge, var ett ständigt orosmoment. Då ”Ride” började ta form kunde han inte hjälpa att dessa plågsamma minnen kom att färga musiken. ”Den här plattan speglar vad jag gick igenom både emotionellt och psykiskt”, konstaterar han. ”Allt jag gjorde var att uttrycka det. Jag grät mycket, för jag grävde djupt i mitt inre.”

Vissa av minnena ligger långt tillbaka i tiden, men är ständigt närvarande. ”Jag tror att du kan tolka plattans titel på flera olika sätt”, säger Walter. ”Jag menar, den är definitivt en musikalisk resa och jag försökte helt klart att täcka in så mycket som jag bara kunde. Fast egentligen så är mitt liv också en slags resa och jag vill leva mitt fullt ut!”

”Ride” kommer att finnas tillgänglig som CD, LP och digitalt. Albumet släpps på Provogue, via Mascot Label Group.

Låtlista, “Ride”:
01. Ghosts
02. Ride
03. Follow You Back Home
04. So Many Sad Goodbyes
05. High Is Low
06. Waiting For The Dawn
07. Better Days Ahead
08. Fertile Soil
09. I Worry Too Much
10. Leave It All Behind
11. Hey Mama
12. Destiny

NY VIDEO: Walter Trout – Waiting For The Dawn 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER