VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Pain – Gimme Shelter (Rolling Stones cover)

När Peter Tägtgren tar en paus från dödsmetall och Hypocrisy gör han dansvänlig industrirock med enmansbandet Pain. Det är sedan gammalt för att dra till med en sliten klyscha även om den är sann.

Det var faktiskt hela fem år sedan vi hörde något från Pain i och med det utmärkta albumet “Coming home” (2016). Även om Pain såg dagens ljus redan 1997 så har Peter inte gödslat med album och så lär det inte bli denna gång heller men igår, släpptes en cover på Rolling Stones, kanske bästa låt “Gimme Shelter” från 1969. Ni som kan er Pain vet att han gör covers lite då och nu. Denna gång blev det alltså Rolling Stones…


-Ja, det här är en låt jag alltid gillat även om det finns andra låtar de gjort som jag också tycker mycket om (“Sympathy for the devil”, “Jumping Jack Flash”) men denna är lite mer mollanstruken och det är nog det jag gillar. Jag har sällan någon tanke med något jag gör utan jag gör det som faller mig in och som jag gillar, säger Peter till Rocknytt när vi pratas vid en helt vanlig tisdagskväll.

Peter säger att han är trött i huvudet efter att ha mixat en platta med ett, än så länge, hemligt projekt. Rocknytt vet så klart vad det rör sig om men har lovat att knipa käft men det är många som kommer att höja lite på ögonbrynen när det väl blir offentligt.

Annons:

Vi trasslar in oss i en supernördig diskussion om att mixa en platta och hur man lyssnar på musik och i vad. När Peter mixar lyssnar han i alltifrån högtalare för hundratusentals kronor till sin mobil. Att få det att låta bra är ett hårt jobb som kräver sin man.

Lite senare i sommar kommer det ännu en låt med Pain och då blir det en original låt signerad Peter Tägtgren. Till detta ber vi att få återkomma.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT