VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Yngwie Malmsteen – Wolves At The Door (Lyric)

Gitarrmästaren Yngwie Malmsteen behöver ingen närmare presentation. Svensken har en lång karriär som sträcker sig över mer än fyrtio år, under vilka han har bevisat att han är en unik artist. Nu aviserar han utgivningen av sin nya studioplatta ”Parabellum”.

Albumet släpps den 23 juli och kommer att finnas tillgänglig på LP i röd, genomskinlig vinyl och som CD, samt digitalt.


Malmsteen har gett ut tjugoen skivor, varav han på de senare verken även visat att han har en stark sångröst. Fyra av låtarna på nya materialet har sång. Yngwie har en stor respekt för musiken han spelar och att bara göra ett gott hantverk räcker inte. Gitarristen berättar: ”Jag försöker alltid att pressa mig ytterligare för varje album och pröva saker som är än mer extrema än tidigare. Men vad som blev till min fördel den här gången var att pandemin gjorde att jag inte kunde turnera. Det gjorde att jag kunde spendera ännu mer tid i studion, både med att komponera och spela in. Eftersom jag ständigt är på turné, vilket jag älskar, så har jag inte haft lyxen att spendera så här mycket tid i studion på mer än tjugo år. Plötsligt hade jag inte den pressen på mig längre och jag anser att plattan har blivit så mycket bättre på grund av det.”

Då och då kan man få för sig att man hör keyboards, men så är inte fallet. Malmsteen avslöjar: ”Jag lovar, trots att det kan låta så är det inga keyboards på plattan. Jag gör allt på gitarr. Även det som låter som ett pianointro på öppningsspåret ”Wolves At The Door”. Han säger också: ”Jag ville att plattan skulle ha en glad, spontan atmosfär. Jag hoppas att man sätter på plattan från början och lyssnar igenom ända till slutet, då jag spelade in den som en helhet och inte som tio låtar.”

Annons:

Porträttet på skivomslaget är målat av David Banegas.

Låtlista “Parabellum”:
01. Wolves At The Door
02. Presto Vivace In C# Minor
03. Relentless Fury
04. (Si Vis Pacem) Parabellum
05. Eternal Bliss
06. Toccata
07. God Particle
08. Magic Bullet
09. (Fight) The Good Fight
10. Sea Of Tranquility

NY VIDEO: Yngwie Malmsteen – Wolves At The Door (Lyric) 1

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT