VECKANS TOPPNYHETER

NY VIDEO: Yngwie Malmsteen – (Si Vis Pacem) Parabellum

Yngwie Malmsteen har släppt en ny singel med tillhörande video.

Låten heter “(Si Vis Pacem) Parabellum” och är hämtad från det kommande studioalbumet “Parabellum” som släpps den 23 juli via Provogue Records / Mascot Records. Skivan kommer att finnas tillgänglig på röd genomskinlig vinyl och som CD, samt digitalt.

Porträttet på skivomslaget är målat av David Banegas.
Malmsteen förklarar:
“Det var min fru Aprils ide. David bor i närheten av oss i Florida och vi pratade med honom om andra projekt. Jag gjorde ett fotosession med Mark Weiss som jag beundrar mycket och som jag jobbat länge med. Sedan baserade David sitt porträtt på detta. Själva målningen är enorm och vi funderar på att använda den till att samla in pengar för April Way Children’s Foundation (som strävar efter att samla artister från hela världen för att ge hopp åt barn, tonåringar och unga vuxna som blivit föräldralösa och hamnat på barnhem).”

“Till sist är det passionen jag har för musiken som är det viktigaste. Jag lever i nuet. Jag ville att plattan skulle ha en glad, spontan atmosfär. Det får aldrig låta som om att det repeterats till rutin. Jag hoppas att man sätter på plattan från början och lyssnar igenom ända till slutet. Jag spelade in den som ett stycke konst, en helhet. Inte som en samling av tio låtar som man kan lyssna på i vilken ordning som helst. Jag tillfrågades av Mascot vilken låt som skulle bli huvudspåret. Den vilken vi skulle göra en video för. Vet du vad? Jag skulle vilja göra videor för alltihop. Jag hör albumets flöde från början till slut. Man ska inte hacka upp den i delar. Jag vill att mina fans upplever glädjen jag upplevde då jag gjorde den.”

Låtlista “Parabellum”:
01. Wolves At The Door
02. Presto Vivace In C# Minor
03. Relentless Fury
04. (Si Vis Pacem) Parabellum
05. Eternal Bliss
06. Toccata
07. God Particle
08. Magic Bullet
09. (Fight) The Good Fight
10. Sea Of Tranquility

NY VIDEO: Yngwie Malmsteen - (Si Vis Pacem) Parabellum 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER