VECKANS TOPPNYHETER

NY LÅT: Rudyard – Amour Fou

Det tog Rudyard två år sedan föregående EP:n ’Year of the Lion’ att komma tillbaka med ny musik. Deras nya singel “Amour Fou” släpptes digitalt på alla streamingplattformar i fredags, den 15 september.

Låten är fullsmockad med gitarrhjältesolon och explosiva trummor och representerar ett tuffare, råare och mer ”tillbaka till rötterna” sound för bandet. Samtidigt håller den fast vid de storslagna melodierna som på förra given ’Year Of The Lion’ blev bandets signum. Singeln är inspelad, mixad och mastrad av Niels Nielsen (In Flames, Ghost).

Bandets gitarrist, Calle Englund, berättar:
”Amour Fou markerar både en slags nystart för bandet samtidigt som det känns som en naturlig utveckling, med ett hårdare och mer bombastiskt sound. Vi ville skapa en låt full av energi, som fångar in en och inte släpper taget!”

Kort om Rudyard:
Rudyard bildades 2015 och är ett hårdrocksband med influenser från 70- och 80-talets rockscen, med ett sound som är både tidlöst och modernt. De kombinerar catchiga melodier med tunga riff, sväng och mycket attityd. Deras senaste EP ’Year Of The Lion’ släpptes 2021 och låten ’Dance with the Devil’ har bland annat hyllats i Hot Rock Podcast av Erik Mårtensson från Eclipse. Där utnämnde han bandet till ”the next big thing from Sweden”.

Rudyard tog sig även till final i musiktävlingen Nestor Next och hyllades där av bland annat den världsberömde låtskrivaren Andreas Carlsson och tidigare In Flames medlemmen Peter Iwers. Den 16 augusti 2023 gjorde bandet en bejublat spelning inför ett fullpackat Kägelbanan i Stockholm som support till det brittiska glamrocksensationen The Struts.

Lyssna på nya singeln i spelaren nedan:

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER