VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY LÅT: Velvet Insane – Sweet As It Can Be

Det energiska bandet Velvet Insane har verkligen blivit ett band att räkna med på den svenska och internationella rockscenen.
Via hårt turnerande, en ändlös drivkraft som har lätt till bland annat samarbeten med andra artister och mycket mer. Bandet fyller idag 10 år och firar med att släppa nya singeln “Sweet As It Can Be”.
Idag, för 10 år sedan grundades bandet då gitarristen Jesper Lindgren träffade sångaren Jonas Eriksson för första gånger och planer på ett gränslöst Glamrock band sattes i verket. Detta 10 års-jubileum firas med en ny singel från det kommande albumet High Heeled Monster.
Singeln, ”Sweet As It Can Be” är en svängig party låt med alla ingredienser som utgör en låt av Velvet Insane.
”Låten speglar oss och allt vi är till 100% både i text och musik. Detta är en av mina personliga favoriter på albumet: texten, det mäktiga saxsolot, den hookiga refrängen, svänget och dom sylvassa gitarrerna.Det är en fantastisk låt för att summera 10 år.”
– Jesper Lindgren
De 10 åren har bland annat innehållit turnéer som har tagit bandet runt Europa, USA, Japan och Australien. Skivinspelningar, placeringar på topplistor och musikaliska möten med välkända musiker som Bruce Kulick (ex-KISS), Dee Snider (Twisted Sister), Dregen & Nicke Andersson (The Hellacopters), Ryan Roxie (Alice Cooper), Jesper Binzer (D-A-D), Harpo och många fler.
”Att få resa världen runt, möta publiken och göra sin grej är ett stort privilegium. De här 10 åren har innehållit både upp- och nergångar, medlemsbyten, dråpliga situationer, fantastiska historier, otroliga musikaliska möten och mycket, mycket mer. Vi älskar verkligen det vi gör och vi ser framemot ändlöst många fler år.”
Ta på er glitter kavajen och dansa loss!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT