VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Harrys i Kalmar anordnar Rockparty

I Kalmartrakten är vi inte bortskämda med hårdrock & Metal-konserter precis. Istället har jag och många andra saknat just den typen av musik på uteställena. Därför blev jag glatt överraskad och ser fram emot ”Kalmar Rock Invasion”, fredag 18 oktober.

Eddie Menjivar jobbar som marknadschef på restaurangen & nattklubben ”Harrys” i Kalmar. Tillsammans med en agent vid namn Harald kom Eddie på idén att utveckla en plattform för rockmusik i Kalmar. Under den utvecklingen föddes konceptet ”Rock Invasion” och eftersom Menjivar arbetar på Harrys, så var lokalen given.
”Jag skulle vilja säga att det även är den bäst lämpade lokalen för konserter, där artisterna får bäst kontakt med publiken”, berättar Eddie.


Tre svenska grupper kommer att spela den här kvällen och först ut är ett gäng grabbar från regionen, det öländska metalbandet Carry The Torch, som precis nyligen har släppt sitt första album.
Näst ut på scen blir Sparzanza, som nog många känner igen och de har faktiskt spelat här tidigare. De inledde sin karriär med stonerrock, men gled sedan över mer åt Metalsoundet. Bandet bildades i Karlstad 1996 och med andra skivan ”Into The Sewers” (2003) hyllades de av recensenter över hela världen. Ett flertal album har släppts efter det.

Kalmar Rock Invasion ville ha ett nytt spännande superband som headliner.
”Därav föll valet naturligt på Cyhra”, säger Eddie.
Det är ett gäng erfarna musiker och du känner igen medlemmarna från In Flames, Amaranthe, Rhapsody och Annihilator. Cyhra bildades 2017, då även första skivan ”Letters To Myself” släpptes, och har kallats ”Göteborgs nya supergrupp”. Andra albumet; ”No Halos In Hell”, är på väg och släpps 15 november.
Jag såg dem live på Sweden Rock Festival förra året och ser nu fram emot ännu en konsert med de här Heavy Metal-artisterna.

De två initiativtagarna på ”Rock Invasion” låter oss veta: ”Vår målsättning är att hålla återkommande rockkvällar, under förutsättning att alla parter är nöjda och glada efter vår första kväll.”
Är man intresserad av rock och vill ha en storslagen rockkväll, då är det här ett ypperligt tillfälle.

Biljetter finns att köpa här:
https://www.biljettkiosken.se/event/191018-harryskalmar-rockinvasion

 

 

 

 

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link