VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Mustasch startar insamling mot psykisk ohälsa – samarbetar med organisationen Mind

I maj släppte Mustasch singeln “What Is Wrong” för att uppmärksamma kampanjen med samma namn. Tillsammans med stödorganisationen Mind startar bandet nu även insamlingen #whatiswrong, skriver bandet i ett pressmeddelande.

– Män förväntas vara starka och vågar inte söka hjälp. Och när de väl vågar, så finns inte resurserna hos stödlinjerna för att ta emot alla samtal. Det vill vi i Mustasch ändra på. Därför har vi startat insamlingen #whatiswrong. Jag har själv tre döttrar och uppskattar förstås de kampanjer som belyser unga kvinnors situation. Men det är ett faktum att självmord ökar bland unga män och det måste vi sätta stopp för. Vi vill att alla män ska veta att det är en styrkehandling att våga söka hjälp, säger bandets sångare Ralf Gyllenhammar i ett pressmeddelande.


Enligt framtagen statistik är 70 procent av alla som tar sitt liv män, och självmord bland unga fortsätter att öka. Fler än 1000 pojkar och män i Sverige tar sitt liv varje år. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland män i åldern 15 – 44 år och är fem gånger vanligare än dödsfall i trafiken, enligt stödorganisationen Mind.

Annons:

Förra året inkom 227 000 samtal till Minds Självmordslinje, men endast ett av tio samtal kunde besvaras. Mustaschs syfte med insamlingen #whatiswrong är att samla in 200 000 kronor till Mind för att de ska ha möjligheten att kunna ta emot betydligt fler samtal från stödsökande till Självmordslinjen.

– Vi vill uppmuntra alla som har möjlighet att skänka en gåva till den här insamlingen att göra det. Det räddar liv! Vi utmanar även våra fans att ta egna bilder med texten #whatsiswrong för att ta ställning i sociala medier. Tillsammans kan vi göra något åt det här, säger Ralf Gyllenhammar i ett pressmeddelande till Rocknytts redaktion.

Länk till insamlingen och mer information om #whatiswrong hittar du genom att klicka här!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT