VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Mustasch uppmärksammar psykisk ohälsa med att starta kampanj

Det svenska hårdrocksbandet Mustasch vill lyfta locket på det tabubelagda ämnet självmord och belysa det faktum att många av de som begår självmord är unga män. I samband med att bandet släpper nya singeln “What Is Wrong”, startar Mustasch även kampanjen med samma namn. Ambitionen är att få män som mår dåligt att våga söka hjälp.

#whatiswrong


“Att vara en ung man idag är förvirrande. Könsrollerna är svårare än någonsin att hantera. Självmord bland unga män ökar. Denna utveckling måste stoppas!

Annons:

Jag har själv tre döttrar och uppskattar förstås de kampanjer som belyser unga kvinnors situation. Samtidigt blir det mycket skuldbeläggning på män, bara för att de är män. Det faktum att självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga män visar ju att det är farligare att födas som man än att åka bil.

Män förväntas att vara starka, att ta all skit som skickas i deras väg. De söker inte hjälp för att inte verka svaga. Att få män att söka hjälp måste vara vår prioritet tills denna epidemi är utplånad. Psykisk ohälsa är lika farligt som cancer.

Vi i Mustasch kör nu en kampanj för att sprida kunskap i ämnet, för att öppna allmänhetens ögon. Du känner en ung man som behöver hjälp, alla gör det. Vet du hur din son mår? Är du säker på att han inte svävar i livsfara just nu?

Vi vill att alla män ska veta att det är en styrkehandling att söka hjälp. Du är inte svag för att du mår dåligt. De som överlever depression lever ofta ett bra liv efteråt.

Kampanjen heter #whatiswrong

Samtidigt släpper vi låten med samma namn. Låten blir vår kampsång. För unga män.”

– Ralf Gyllenhammar, Mustasch

Singeln “What Is Wrong” släpps den 3 maj. Samma kväll spelar Mustasch på Gröna Lund i Stockholm. Bandet kommer bland annat att premiärspela låten live samt prata om kampanjen.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT