VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Jono vann Rockskallen

[media-credit name=”Foto: Magnus C Lydahl & Johan Hallberg” align=”alignnone” width=”500″]Foto: Magnus C Lydahl & Johan Hallberg[/media-credit]

Varje år delas priset ”Rockskallen” ut på Gotland i samband med ett stort rockevenemang. I år stod exempelvis Backyard Babies och Thundermother på scenen.


Priset Rockskallen ska gå till den eller de som har gjort något extra för den gotländska rockscenen. Tidningen Gotlands Allehanda står för arrangemanget och det är tidningen och webbens läsare som röstar på de kandidater som nominerats.

Annons:

2016 års Rockskalle delades alltså ut till Jono. Vinnarnomineringen löd bland annat:  

Med musikalisk skicklighet och envishet har bandet sakta men säkert lagt grunden till ett eget storslaget rockuniversum och det är nu bara en tidsfråga innan det definitiva genombrottet är ett faktum“.

Jonos bejublade konsert med Gotlandsmusikens orkester under den gångna hösten bidrog också till utmärkelsen. I nomineringen stod att läsa:

”Jono spelade tillsammans med Gotlandsmusiken och tog den symfoniska rocken till nya höjder. Det var en magisk konsert som gav bandets passionerade förhållande till sin musik fritt spelrum. Storslaget räcker liksom inte till.”

jono_rockskallen_statue

Jonos trummis Nicka Hellenberg säger kommenterar priset i ett uttalande till Helagotland.se:

– Det känns jättekul. Rockskallen har gott renommé även utanför ön, så vi är väldigt stolta och glada.

För någon vecka sedan rapporterades det att Jono skrivit kontrakt med det skivbolaget Frontiers. Inom kort släpper bandet också en nyinspelad video till en av låtarna på det kritikerrosade albumet ”Silence”.  

I Jono ingår: Johan Norrby – sång, Stefan Helleblad – gitarr, Nicka Hellenberg – trummor, Johan Carlgren – keyboards, Janne Henriksson –bas, Leo Olsson –gitarr.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT