Diamond Dogs firar 30 år med exklusiv spelning

Diamond Dogs fyller 30 och firar med exklusiv spelning. Som support har man med sig legendariska Tears och Velvet Insane. Mer info och biljetter hittar du här!

Diamond Dogs släppte i våras sin fjortonde studio-LP, dubbelalbumet “Slap Bang Blue Rendezvous”, som sedan dess enhälligt hyllats internationellt i såväl dagspress som i Musiktidskrifter (bl.a. i Classic Rock Magazine och Vive Le Rock Magazine) som en av årets bästa rockalbum, och som en av de bästa skivorna gruppen har gjort!

Diamond Dogs har alltid turnerat ihärdigt men näst intill uteslutande utanför Sveriges gränser, så det här är alltså ett mycket speciellt och sällsynt tillfälle att se och höra dessa tungt svängande rock’n’roll-eleganter, som i brittisk press under de senaste två decennierna beskrivits som Skandinaviens The Faces.

Med sig till Terminalens Stora Scen har Diamond Dogs kvällen till ära de kultförklarade glamrock-hjältarna Tears, ett stilbildande band som på 70-talet jämfördes och jämställdes med de Engelska giganterna T Rex och Sweet. ”Tidlösa, kaxiga och utmanande” säger Ola Salo om bandet! Historien om Tears kan ni kolla in på SVT-dokumentären Glam, Sweat & Tears, och de är i dagarna också aktuella med nya singeln/videon ”Gold Digger” samt återutgivning av plattan ”Rosa”.

Öppnar kvällen gör superheta Velvet Insane, Sveriges nyaste glamrock-export. På senaste plattan ”Rock’n Roll Glitter Suit” som producerats av Sulo från Diamond Dogs är t.ex också Nicke Andersson och Dregen från The Hellacopters gästmusiker. Detta energiska band har redan hunnit turnera vitt och brett (bl.a. i Storbritannien) och på scenen vet man aldrig vad som kommer att hända!

Gemensamt för kvällens rockfest är att dessa tre grupper samarbetar tätt med distributören/labeln Sound Pollution, och att Diamond Dogs och Tears faktiskt har sitt ursprung i den lilla järnvägsknuten Katrineholm!

Hard Glam Boogie Delight!

https://www.tickster.com/sv/events/mblebcgda2lmm1c/2022-11-05/diamond-dogs-tears-velvet-insane [tickster.com]

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER