VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Kiss – Den sista dynastin släpps 3 juni

Den 3:e juni släpps boken Kiss – Den sista dynastin, skriven av Carl Linnaeus och Alex Bergdahl.

Mer än fyrtio år senare fortsätter Dynasty och Unmasked väcka debatt. Skivorna markerade en viktig brytpunkt i Kiss karriär då musiken blev lika viktig som den eldfängda showen. Bandet ömsade skinn och skapade två melodiösa album som bortsett från den discodoftande hitsingeln ‘I Was Made For Lovin’ You’ länge levde i skymundan i diskografin. I dag har dessa plattor fått nytt liv hos fansen och för första gången presenteras hela deras historia i bokform.


Kiss – Den sista dynastin beskriver slutet av en era och början på en ny. Boken sätter fokus på musiken från 1979 och 1980, inklusive Peter Criss soloalbum Out of Control, och skildrar en turbulent tid där spökmusiker, medlemsbyte och en ny prålig image vände upp och ner på bandets fundament. Författarna har under årens lopp intervjuat medlemmarna många gånger. Inför boken har de även pratat med producenten Vini Poncia samt de låtskrivare, ljudtekniker, studiomusiker och omslagsmakare som var involverade i skivorna.

Det här är författarnas tredje gemensamma bok. Carl Linnaeus är en av Sveriges mest välmeriterade musikjournalister som 2013 bokdebuterade med bästsäljaren Kiss – Den osminkade sanningen.

Annons:

Alex Bergdahl är en välrenommerad föreläsare som sedan 2015 ligger bakom den hyllade Kiss-podcasten Alex Room Service. Förord av Andreas Carlsson, entreprenör och medkompositör till Paul Stanleys Live To Win.

Kiss – Den sista dynastin släpps 3 juni 1

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT