Foto: Black Stone Cherry, facebook.

Black Stone Cherry ger ut ”Live From The Royal Albert Hall…Y’All!”

Överraskar sina fans med att snart släppa ett livematerial, en konsert som spelades in i The Royal Albert Hall, London.

Black Stone Cherry överraskar sina fans med att snart släppa ett livematerial, en konsert som spelades in i The Royal Albert Hall, London. De amerikanska grabbarna tog sin bluesdoftande hårdrock över till England i höstas. I juni kan vi se och höra resultatet i ”Live From The Royal Albert Hall…Y’All!”

Den 29 september 2021, dagen för bandets 20-årsjubileum, gick Kentucky-bandets dröm i uppfyllelse då de spelade på Londons Royal Albert Hall. Bandets frontfigur Chris Robertson satt på den ikoniska, viktorianska byggnadens scenkant. Han tittade sig omkring och sa: ”Vi har varit huvudattraktion på Wembley Arena och flera stora festivaler, men då man kommer in i den här byggnaden, det är något helt annat. När du som barn ser dina idoler spela på ett ställe och sen plötsligt är du själv på samma scen, det är rätt gripande. Jag kommer ihåg att jag sett Zeppelin spela här och nu är vi här. Vi kommer att rocka kungligt ikväll, det kan jag lova dig.”

Från klubbar till arenor och som huvudattraktion på festivaler finns det inget band som liknar dem. Black Stone Cherry var ett av de första, internationella banden som turnerade i Storbritannien när man lättade på restriktionerna efter Covid och de sägs ha gett varenda fan en euforisk dos av lycka.

Black Stone Cherry har en lång och tjock låtkatalog. På ”Live From The Royal Albert Hall…Y’All!” spelar de bitar från sitt senaste studioalbum ”The Human Condition”, hela vägen till deras största hits och fansens favoriter, som ”Blind Man”, ”Hell and High Water”, ”Blame it on the Boom Boom” och ”White Trash Millionaire”.

Trummisen John Fred Young om att spela på Royal Albert Hall: ”Ärligt talat så var jag skräckslagen. Man tänker på alla fantastiska artister som har spelat där. Det är sådan prestige. Vi har velat spela på Royal Albert Hall ända sedan vi turnerade här första gången 2007.” Snubbarna från Kentuckys landsbygd har skaffat sig en stor skara fans, vilka betyder väldigt mycket för dem. Young tänker med glädje på alla som kommer till bandets spelningar och stöttar dem i allt de gör. Han fortsätter: ”Att veta att allt hårt arbete och den hängivenhet vi har lagt åt Black Stone Cherry har lönat sig, det betyder allt för oss. Att kliva in i byggnaden får en att tappa andan. Man äntrar scenen och säger till sig själv – Vi gjorde det! Det är en känsla jag kommer att bära med mig för resten av livet.”

Basisten Steve Jewell, som tillfälligt ersatte Jon Lawhon, är nu uttalat gruppens nya medlem. Steve känner en gränslös entusiasm över att få stå på scenen tillsammans med de andra, ett band som verkligen älskar att spela.

”Live From The Royal Albert Hall…Y’All!” släpps via Mascot Records den 24 juni och kommer att finnas som dubbel-LP, dubbel-CD + Blu-Ray, samt digitalt. På Blu-Ray-versionen får vi även möta bandet i logen bakom scenen och se intervjuer, samt en hel del äldre material från då gruppen startade, som deras första turné i Storbritannien. Tittarna får ta del av bandets minnen och tillbakablickar.

Black Stone Cherry består av:
Chris Robertson – sång & gitarr
Ben Wells – gitarr
John Fred Young – trummor
Steve Jewell – bas

Låtlista ”Live From The Royal Albert Hall…Y’All!”:
01. Me And Mary Jane
02. Burnin’
03. Again
04. Yeah Man
05. In My Blood/Island Jam
06. Ringin’ In My Head
07. Like I Roll
08. Cheaper To Drink Alone
09. Hell And High Water
10. Soulcreek
11. Devil’s Queen
12. Drum Solo
13. Things My Father Said
14. In Love With The Pain
15. Blind Man
16. Blame It On The Boom Boom
17. White Trash Millionaire
18. Lonely Train
19. Peace Is Free

Black Stone Cherry ger ut ”Live From The Royal Albert Hall...Y'All!” 1

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER