VECKANS TOPPNYHETER
Black Stone Cherry

NY VIDEO: Black Stone Cherry – When The Pain Comes

De är kända för sin energiska sydstatsrock’n’roll, med tjocka riff och ett fylligt sound. Nyligen släppte den amerikanska hårdrocksgruppen Black Stone Cherry sitt mer eller mindre hyllade, åttonde album “Screamin’ At The Sky” och samma dag kom även musikvideon till spåret ”When The Pain Comes”.

Bandet bildades 2001. Det självbetitlade debutalbumet kom 2006. Gruppen har under åren även gjort ett par EP:s, innehållande covers av deras egna bluesidoler. DVD/CD:n ”Live From The Royal Albert Hall…Y’All!” från förra året fick också mycket beröm. I mitten av 2021 beslutade basisten Jon Lawhon att ta en paus på obestämd tid från musik och turnérande. Ersättaren blev Steve Jewell, som vi kunde se på livematerialet, men ”Screamin’ At The Sky” är alltså Jewells första studioalbum som medlem i Black Stone Cherry.

”Screamin’ At The Sky” innehåller enbart nyskrivet material, som skrevs gemensamt då killarna var på turné. De gjorde sedan något de alltid velat göra, spela in en skiva på The Plaza Theatre i Glasgow, Kentucky, USA. Det är en legendarisk konsertlokal, med plats för drygt 1000 personer, som uppfördes 1934 och har en fantastisk akustik. I juni 2022 hyrde gruppen hela stället och fraktade dit all sin utrustning, samt betrodde tekniker Jordan Westfall. De gjorde ett kontrollrum i källaren och placerade trummorna på scenen. Alltihop har gjort den nya plattan till en höjdpunkt i bandets produktion.

Black Stone Cherry berättar om nya singeln: ”Det är en låt som handlar om att konfrontera smärtan man bär inombords och inte låta känslorna kontrollera ens liv. Ibland måste vi tvinga oss själva att ta reda på vilka vi är och ständigt vara redo att möta de hinder som står i vår väg.”

“Screamin’ At The Sky” innehåller inga långsamma låtar. ”When The Pain Comes” är ett utav 12 spår, som tillsammans avverkas på cirka 40 minuter.

Black Stone Cherry:
Chris Robertson – sång & gitarr
Ben Wells – gitarr
Steve Jewell – bas
John Fred Young – trummor

Låtlista:
01. Screamin’ At The Sky
02. Nervous
03. When The Pain Comes
04. Out Of Pocket
05. Show Me What It Feels Like
06. R.O.A.R.
07. Smile, World
08. The Mess You Made
09. Who Are You Today?
10. Not Afraid
11. Here’s To The Hopeless
12. You Can Have It All

NY VIDEO: Black Stone Cherry – When The Pain Comes 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER