VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Black Stone Cherry

NY VIDEO: Black Stone Cherry – Screamin’ At The Sky (Lyric)

Black Stone Cherry ger ut nya singeln ”Screamin’ At The Sky”. Det är titelspåret från deras kommande studioalbum som ser dagens ljus den 29 september på Mascot Records.

Black Stone Cherrys frontman Chris Robertson beskriver låten så här: ”Liksom många andra av våra låtar så skrevs musiken först och satte tempot. Vi såg oss själva som stående framför en stor brasa och bara släppte alla tankar och känslor fria, alla problem slängdes upp i kosmos för att bli kvar där. Den är en perfekt öppning för plattan, inga krusiduller, utan bara pang på rödbetan.”


Alla låtar på nya plattan skrevs gemensamt av bandmedlemmarna på turné. Då det blev dags att spela in gjorde bandet något de alltid hade drömt om, att spela in i The Plaza Theatre i Glasgow, Kentucky, USA. Det är en legendarisk lokal för drygt 1000 personer som byggdes 1934 och har en fantastisk akustik. ”Varje gång vi spelade på The Plaza så undrade vi hur trummorna skulle låta om vi spelade in där”, säger Chris. I juni 2022 hyrde bandet hela stället och tog med sig en massa inspelningsutrustning och dess trofasta tekniker Jordan Westfall. I källaren installerade man kontrollrummet och använde scenen för att spela in trummorna. Resultatet blev en höjdpunkt i Black Stone Cherrys karriär.

Den nya basisten Steve Jewell har redan hunnit spela och turnéra med gruppen i två år. Han medverkade på det hyllade livematerialet ”Live From The Royal Albert Hall…Y’All”, som släpptes förra året, men det här blev Steves första gång att spela in en skiva i studion med de andra grabbarna.

Annons:

”Screamin’ At The Sky” kommer att finnas tillgänglig som LP på vit vinyl, en deluxe-box med vinyl i begränsad upplaga, CD och digitalt.

Black Stone Cherry:
Chris Robertson – sång & gitarr
Ben Wells – gitarr
Steve Jewell – bas
John Fred Young – trummor

Låtlista:
01. Screamin’ At The Sky
02. Nervous
03. When The Pain Comes
04. Out Of Pocket
05. Show Me What It Feels Like
06. R.O.A.R.
07. Smile, World
08. The Mess You Made
09. Who Are You Today?
10. Not Afraid
11. Here’s To The Hopeless
12. You Can Have It All

NY VIDEO: Black Stone Cherry – Screamin’ At The Sky (Lyric) 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT