VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Thunder utannonserar nytt album

Deras comebackalbum ”Wonder Days” 2015 blev en stor framgång och förra året släpptes det hyllade ”All The Right Noises”. Globalt sett var det en av deras mest framgångsrika skivor hittills. Det engelska hårdrockbandet är nu redan på gång med nytt material. ”Dopamine” är dessutom Thunders första dubbelalbum någonsin och består av 16 spår.

Thunder bildades 1989, släppte sin debut-LP året därpå och skaffade sig ett amerikanskt skivkontrakt med hjälp av ett angeläget fan, Axl Rose från Guns N’ Roses. Trots många framgångar har deras långa väg varit lite skumpig och kantad av ett par uppbrott. Fast medlemmarna upplever de senaste sju åren, sedan deras återkomst med ”Wonder Days”, som enbart positiva.


Gitarristen, låtskrivaren och Thunders medgrundare Luke Morley säger om nya plattan: ”Vi planerade inte att göra ett dubbelalbum, men allt eftersom skrivandet och inspelningsprocessen fortsatte vandrade vi in i några intressanta områden. Då frågade vi oss själva om vi verkligen skulle utelämna något. Till slut minskade vi ner från 20 låtar till 16, men det var inte ett lätt val.”

Plattan är enligt gruppen satirisk och angelägen, men inte nedslående. ”Dopamine” inspirerades av världens massreträtt till sociala medier under pandemin. ”Jag läste en fascinerande artikel av en amerikansk psykolog”, säger Luke, ”som sa att sociala medier tvingar oss att bli dopaminmissbrukare. Vi blir bekräftade och omtyckta på sociala medier, som frigör dopaminet – och så blir vi beroende av det. Vi tar fler och fler selfies i hopp om mer och mer bekräftelse. Skivomslaget speglar detta. Människor är omgivna av fantastiska saker, men som de missar, eftersom de är så självbesatta. Du måste förstås lägga vantarna på det fysiska albumet för att se alla saker jag syftar på.”

Annons:

”Dopamine” släpps den 29 april på BMG.

Thunder är:
Danny Bowes – sång
Luke Morley – gitarr
Ben Matthews – gitarr & keyboard
Chris Childs – bas
Harry James – trummor

Låtlista ”Dopamine”:
CD1 / LP1
01. The Western Sky
02. One Day We’ll Be Free Again
03. Even If It Takes a Lifetime
04. Black
05. Unraveling
06. The Dead City
07. Last Orders
08. All the Way

CD2 / LP2
01. Dancing in the Sunshine
02. Big Pink Supermoon
03. Across the Nation
04. Just a Grifter
05. I Don’t Believe the World
06. Disconnected
07. Is Anybody Out There?
08. No Smoke Without Fire

Thunder utannonserar nytt album 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT