VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
gian 2021

Giant är tillbaka

Legendariska melodic rock bandet GIANT är tillbaka och kommer släppa sitt efterlängtade femte studioalbum, “Shifting Time” den 21 januari 2022.

Originalmedlemmarna David Huff och Mike Brignardello får sällskap av gitarristen John Roth (Winger, Starship med Mickey Thomas, Jimi Jamison) och sångaren Kent Hilli (Perfect Plan).


Över ett decennium har passerat sedan förra albumet och nu är bandet tillbaka. Grundaren Dann Huff har gett sitt godkännande och medverkar på leadgitarr på låten “Never Die Young”. Ett första smakprov från kommande albumet “Shifting Time” ser du här nedan i videon till “Let Our Love Win”.

Trummisen David Huff säger: “Vi är väldigt glada över att folk ska höra “Shifting Time”! Det har gått alldeles för lång tid mellan GIANT-albumen och vi hoppas att du tycker att det är värt väntan. Tack till alla på Frontiers och speciellt fansen för deras odödliga stöd till GIANT!! Vi vill gärna följa upp med några livedatum 2022, om det är något fansen skulle vilja se, så förhoppningsvis ses vi er där ute!”

Annons:

“Vi har jobbat så hårt och vi är väldigt glada och stolta över den här skivan”, fortsätter Huff. “Jag var så imponerad av Kents sång när jag hörde honom första gången! Han passade naturligt in i vårt sound och vi är glada över att ha honom ombord”, tillägger han om den nya sångaren Kent Hilli.

“Wow, vad kan jag säga? Att bli tillfrågad om att bli den nya sångaren för mitt favoritband Giant var, och är fortfarande, häpnadsväckande! Jag har fortfarande svårt att förstå allt. Jag är frestad att använd ett visst filmcitat (“Du vet, jag är bara en vanlig kille som växte upp med de här killarnas affischer på min vägg…och nu är jag en av dem! Just det, jag står här, ett levande bevis på att om du jobbar tillräckligt hårt och du vill ha det tillräckligt… drömmar går i uppfyllelse, så följ dina drömmar.”), men det gör jag inte, haha. Men seriöst, det är precis så jag känner. Jag minns fortfarande att jag hörde Giants första album, “Last Of The Runaways”, 1989, som totalt blåste mig från stolen jag satt på. Sedan dess har jag förmodligen lyssnat på deras musik varje vecka. Och nu jobbar jag med David, Mike, John, och även Alessandro har varit en välsignelse och jag är väldigt stolt över albumet och musiken vi har skapat tillsammans. Dessa killar är riktiga proffs och jag är så välsignad att få vara en del av detta och David, Mike och John har varit så stöttande och välkomnande. Jag är också väldigt tacksam till Frontiers för att de fick detta att hända och gav mig och oss den här möjligheten och jag kan inte vänta med att släppa låtarna så att alla får höra, säger Kent Hilli om att gå med i GIANT.

“Shifting Time” producerades av David Huff, Mike Brignardello och Alessandro Del Vecchio. Mixning och mastering gjordes av Del Vecchio för Frontiers Productions. Serafino Perugino fungerar som exekutiv producent.

Line-upp:
Kent Hilli – Sång
John Roth – Gitarr
Mike Brignardello – Bas
David Huff – Trummor

Gäst:
Alessandro Del Vecchio – Keyboards, bakgrundssång

Giant är tillbaka 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT