ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

WALKING PAPERS – Liverecension från Bråvalla Festival, 2013-06-28

JEFF 1RN

Band: Walking Papers
Scen: Red Stage, Bråvalla Festival
Datum: 2013-06-28
Betyg: 7 av 10

Walking Papers, ett Seattle-band som bildades 2012 med bl.a. GnR’s förra bassist Duff McKagan och en trummis från Screaming Trees, ska de verkligen låta såhär? Det är klart alla tänker grunge så fort man hör att bandet är från Seattle, men så är inte fallet den här gångeBENJAMINn.


Vi börjar från början, Walking Papers är ett band som bildades under 2012 då man också släppte sin självbetitlade debutplatta. Bandet består av
Jeff Angel på sång och gitarr och Benjamin Anderson på keyboard där båda kommer från bluesinspirerade The Missionary Position. Sen har vi trummisen Barrett Martin (ex Screaming Trees) och Duff (f.d. GnR) på bas. Det är just medlemmarna från The Missonary Position som har influerat det här bandet som spelar bluesig-americanarock.

Tillbaka till Bråvalla då. Det är klart att besvikelsen är stor när vi möts av beskedet att Duff McKagan inte kommer att vara med på dagens spelning p.g.a. personliga skäl och inte blir känslan bättre när golvet vid röda scenen gapar halvtomt strax innan spelningen ska ta vid.

JEFF 2Inledningen är lite trevande och Jeff Angel börjar sakta röra sig likt en Thåström runt mikrofonstativet med sin smala och förvissa korta men gängliga kropp. Allt eftersom ökar de takten ständigt påmanade utav den säkra och duktiga trummisen Barrett Martin som vevar på med allt han kan, händer, trumpinnar och givetvis på trummorna. Jeff känns mer och mer trygg ju längre spelningen går och han hoppar även ner från scenen och klättrar över till publiken under en låt  där han knallar runt, tar folk i hand och även en liten svängom med en överförfriskad åskådare.

Publikskaran tilltar ju längre in i spelningen vi kommer och de flesta hänger gärna med och klappar taktfast till musiken. Det är klart att Duff saknas men jag tycker ändå de lyckas få till en bra spelning som aldrig blir ointressant.

Det här var för övrigt bandets första spelning i Sverige och vi får hoppas på betydligt fler framöver.

 

FOTO: Christian Larsson @ Rocknytt.net

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter