Symphony X till Sverige

73 Shares

Det symfoniskt progressiva metalbandet Symphony X är redo igen. Då de i vår drar ut på Europaturné blir det dubbla konserter i Sverige.

22 maj spelar de hyllade amerikanerna på Klubben i Stockholm och 26 maj är det dags för Pustervik i Göteborg. Biljetterna till bägge spelningarna finns ute nu.

På 2015-års helgjutna album ”Underworld” gick Symphony X i Dantes och Orfeus fotspår Med tvära kast mellan ljus och mörker, smatter och finess reste de på en virvlande berg-och-dalbana ner i helvetet och tillbaka. Där hittade de en ny toppnivå för deras 20-åriga karriär.Under hela karriären har New Jerseys progressiva metalhjältar balanserat mellan rå tyngd och det symfoniskt orkestrerade. Deras skivor har kantats av såväl teknisk briljans som intelligens. Men även om ”Underworld” var ett komplext album med ett övergripande tema var de enskilda låtarna urstarka var för sig.

Med ”Underworld” i ryggen intog Symphony X bland annat Sweden Rock Festival, där en lyrisk recensent korade Russell Allen till festivalens tveklöst bästa vokalist. Sedan dess har Allen ägnat sig åt sina övriga projekt – Trans-Siberian Orchestra och Adrenaline Mob – medan gitarristen Michael Romeo har släppt sitt andra soloalbum.

Men nu är det äntligen dags för Symphony X att på nytt formera styrkorna och vi är väldigt glada över att kunna meddela att det blir dubbla nedslag i Sverige på den kommande Europaturnén.

73 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR
Hittade inga inlägg.

VIDEOPREMIÄR

VIDEOPREMIÄR
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!