LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Foto: Jason Williams
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Symphony X

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är riktigt nära förestående nu och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Symphony X där hela bandet gemensamt svarade på Mattias Högströms frågor.

Hej och välkomna tillbaka till Sweden Rock. Senast ni spelade där var 2016 så det är på tiden att ni är tillbaka.


Tack så mycket! Symphony X har spelat på Sweden Rock fler gånger än på någon annan festival under vår karriär och vi är väldigt exalterade över att få komma tillbaka. Allt brukar fungera perfekt på festivalen, personalen är underbar och publiken är helt fantastisk. Vi har det alltid jättebra där.

Har ni några speciella minnen från festivalen?

Annons:

Ett av våra käraste minnen var reaktionen vi fick från fansen när vi spelade vår mest episka låt, “The Odyssey”. Vi var oroliga över att låten var för lång för att spelas på en festival men publiken var helt med oss genom 25 minuter. Det var en väldigt cool upplevelse.

Förra gången ni spelade på Sweden Rock spelade ni hela albumet “Underworld” från början till slut . Hur tänker ni kring setlistan den här gången?

Vid den tiden var vi ute och verkligen promotade “Underworld” då den hade släppts 2015. I år kan publiken förvänta sig en bra blandning av låtar lite av allting. Vi hoppas det kommer falla alla som följt oss genom åren i smaken.

Vilken av era låtar tycker ni bäst om att spela live och varför?

Det är en svår fråga att svara på eftersom det ändrar sig från varje turné. Vi i bandet har alla våra egna favoriter. Vy tycker om att spela de låtar som får störst gensvar från publiken.

Vad kan publiken förvänta sig av er spelning?

Publiken kan förvänta sig att få det Symphony X alltid levererar. En högenergisk show med en cool setlist och fantastiska musiker. Vi kommer att göra allt det utan en massa pretentiöst nonsens som hos en del andra band i vår genre.

Är det ett nytt album på väg inom den närmsta framtiden?

Vi är mitt i låtskrivarprocessen just nu. Det rullar på bra och vi räknar med att ha en ny skiva ute inom en inte allt för avlägsen framtid.

Efter att ni lämnat scenen på Sweden Rock vad hoppas ni att publiken tar med sig från spelningen?

Efter Symphony X har lämnat scenen hoppas vi att våra gamla fans haft en riktigt bra stund som alltid. Vi hoppas även att de som aldrig hört talas om oss tidigare lämnar med våra låtar kvar i skallen och förhoppningsvis har de blivit våra nyaste fans.

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!
Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Symphony X spelar lördag 10 juni

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT