Gene Simmons Band till Sverige i sommar

Gene Simmons Band besöker Sverige och Gröna Lund i sommar.

En av Gröna Lunds mest legendariska konserter genom tiderna var när Kiss intog Stora Scen 1976. Nu, 42 år senare, får vi chansen att välkomna tillbaka en av världens mest kända basister. Den 2 juni är vi stolta över att kunna presentera Gene Simmons Band på Grönans Stora Scen.

Det var en stor chansning av dåvarande programchefen Ove Hahn, när han 1976 bokade ett sminkat hårdrocksband från Amerika. Numera räknas den konserten med Kiss på Stora Scen som en av tivolits mest legendariska spelningar. Sommaren 2010 fick vi återse Gene Simmons som gäst på tivolit, när han i smyg stod i publiken för att se Deathstars spela på Lilla Scen. Men nu, 42 år efter den legendariska konserten, kommer Gene Simmons själv tillbaka till tivolits scen. Även om han fortfarande spelar med Kiss, har han också drivit soloprojekt vid sidan av och den 2 juni kl. 20.00 gör vi oss redo att välkomna Gene Simmons Band till Gröna Lunds Stora Scen.

– Han är onekligen en av de största legendarerna i hårdrocksgenren och han har skrivit låtar som går till rockhistorien. I år är det 42 år sedan han spelade med Kiss på Stora Scen, så det känns jättekul att vi kan bjuda publiken på Gene Simmons Band i sommar, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.

Relaterat:

Vinnie Vincent tillbaka i rampljuset
2018-01-20 – Calle Englund

Bokrecension: Kiss Klassified – War Stories from a Kiss Army General
2017-10-26 – Niklas Webjörn

Carl Linnaeus om Kiss Klassified: ”Varje uppslag är som ett konstverk i sig”
2017-10-25 – Effie Trikili

Ny KISS-bok finns snart i handeln
2017-09-30 – Ron Dahlgren


Ämnen

gene simmons | kiss

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

660 Shares
Share658
Tweet
Buffer2