VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Ensiferum till Sverige

Det finska battle metal-bandet Ensiferum kommer i vår tillbaks till Sverige för två konserter tillsammans med det kanadensiska bandet Ex Deo.

5 april: Stockholm, Fryshuset Klubben
6 april: Göteborg, Sticky Fingers


Ensiferum (som är latin för ”svärdbärare”) bildades redan 1995 och har sedan dess etablerat sig som ett av de mest framgångsrika banden inom battle metal. De har släppt skivor som ”Victory Songs” och ”From Afar” och de fick en del uppmärksamhet i Sverige när de 2009 gjorde en cover på Nordmans ”Vandraren”. Nyligen släpptes bandets sjunde fullängdare “Two Paths” och de beger sig snart ut på en stor europaturné.

Som support ser vi det kanadensiska bandet Ex Deo som kallar sin musik för Epic Roman Metal. I gruppen ser vi bland annat Kataklysms sångare och huvudperson Maurizio Iacono.

Ensiferums basist Sami Hinkka hälsar följande:
“Vi är mycket stolta över att presentera vår kommande Path To Glory-turné! Det var evigheter sedan vi gjorde en så här lång europaturné så det här kommer att bli fantastiskt, kväll efter kväll i flera veckor. Och det är precis vad vi älskar att göra – att ha kul tillsammans med galnaste publiken i hela världen. Vi kommer att ger ett speciellt set som kombinerar nya låtar, gamla låtar och dessutom okända låtar. Vi är jätteglada över att dela scen med Ex Deo som kommer tillbaks till Europa för första gången på många år. Detta kommer att bli en turné utöver det vanliga! Vi ses i moshpiten!”

Biljetter kan köpas via tickster.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter