www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

ensiferum-one-man-army250

Ensiferum – One Man Army

ensiferum-one-man-army250
Min relation till ENSIFERUM har varit ganska ytlig fram tills att jag såg dem live i Falun för drygt 1,5år sedan. Då väcktes ett större intresse för deras musik och jag lyssnade in mig lite mer noggrant på deras material.

Nya plattan gör inga större avsteg från bandets tidigare skivors sound. Så gillar man deras back-katalog, så lär man definitivt inte ogilla ”One Man Army” heller. Den största skillnaden jag hittar är när det kommer till själva sången. Petri Lindroos låter bättre än någonsin och lite mer variation och melodi har smugit sig in i den vokala insatsen. Rent låtmässigt så finns det några överraskande inslag i låtarna(bla lite country), men som helhet är det hög igenkänningsfaktor på materialet.

Albumet innehåller 11st låtar, plus 4st bonusspår. Några av bonusspåren tillhör faktiskt några av skivans allra bästa låtar. ”War Metal” är härligt oldschool och har ett riktigt smittade riff. ”Bonus Song”, ja låten heter faktiskt så, är en MANOWAR-doftande skapelse som jag gillar skarpt. På ”One man Army” finns också två långa låtar: ”Cry For The Earth Bounds” (7:32) och den drygt 11minuter långa ”Decendants, Defiance, Domination”. Dessa låtar hjälper definitivt till att göra plattan mer varierad och bättre i mina ögon.

Läs även:  Borealis - The Offering

Rent spontant så håller jag ENSIFERUM´s nya alster som deras allra bästa album och betygsåttan är solid som det finaste svärdsstål.

Band: Ensiferum
Titel: One Man Army
Genre: Folk Metal
Skivbolag: Metal Blade Records
Speltid: 67:09
Releasedatum: 2015-02-24
Betyg: 8/10
Bästa Låtar: Heathen Horde/War Metal


RELATERAT


ÄMNEN

ensiferum

VECKANS TOPPNYHETER

VECKANS TOPPVIDEOS