VECKANS TOPPNYHETER
Inga inlägg hittades.
MEST DELAT I VECKAN
FLER ARTIKLAR

The Hellacopters till Gröna Lund och Furuvik

325 Shares

Ett av Sveriges största rockband genom tiderna gjorde comeback för två år sedan efter åtta års uppehåll. Nästa år är de aktuella med en ny turné och två av stoppen blir på Gröna Lund och Furuvik. Den 3 respektive 4 augusti kl. 20.00 välkomnar vi återigen The Hellacopters till Gröna Lunds och Furuviks Stora Scen.

The Hellacopters bildades 1994 och debutalbumet ”Supershitty to the Max!” som kom två år senare belönades med en Grammis. Den följdes upp med kritikerrosade plattor som ”Payin’ the Dues”, ”Grande Rock” och ”By The Grace of God”. The Hellacopters betydelse för pånyttfödelsen av rock ’n’ roll kan inte överskattas och de har sedan starten hunnit släppa sju studioalbum, varit på otaliga turnéer och varit förband åt Rolling Stones och Kiss.

Efter en åtta år lång och välbehövlig paus, återförenades Nicke Andersson, Dregen, Kenny Håkansson, Boba Fett och Robban Eriksson 2016 för en jubileumsshow som firade 20-årsdagen av deras banbrytande debutalbum. Vad som egentligen bara var menat som en engångsföreteelse gav mersmak och The Hellacopters återuppstod. Sommaren 2017 rekryterades Sami Yaffa från världsberömda Hanoi Rocks på bas och bandet gav flera spelningar på festivaler runt om i Europa. 2018 ger sig The Hellacopters ut på turné igen, bättre än någonsin. Den 3 och 4 augusti kl. 20.00 kliver kungarna av rock ’n’ roll ut på Gröna Lunds och Furuviks Stora Scen.325 Shares
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter