Ghost klara till Gröna Lund och Liseberg i höst

Det mytomspunna heavy metal-bandet från Linköping har återigen fått det prestigefyllda uppdraget att avsluta Gröna Lunds och Lisebergs konsertsommar.

[media-credit name=”Foto: Anna Fabbri” align=”alignnone” width=”500″]Ghost klara till Gröna Lund och Liseberg i höst 1[/media-credit]

Det mytomspunna heavy metal-bandet från Linköping har återigen fått det prestigefyllda uppdraget att avsluta Gröna Lunds och Lisebergs konsertsommar. Den 29 respektive 30 september kl. 20.00, när mörkret har lagt sig över tivolit, kliver Papa Emeritus III och hans Nameless Ghouls ut på scen för att bjuda publiken på säsongens absolut sista konsert.

Det sägs att Ghost är utsända för att samla in själar till djävulen genom kommersiell rockmusik. Gruppens medlemmar består av fem Nameless Ghouls och frontfiguren Papa Emeritus III som aldrig visar sig utan sina karakteristiska masker. Deras sound har jämförts med bland annat Black Sabbath och deras musik har vunnit dem flertalet priser. Bland annat har de kammat hem Grammis i kategorin Årets hårdrock/metal för både albumet ”Infestissumam” från 2013, ”Meliora” från 2015 och EP:n ”Popestar” från 2016. Förra året vann de även en amerikansk Grammy Award i kategorin ”Best metal performance”. Den 29 och 30 september går säsongens allra sista konsert av stapeln när Papa Emeritus III och hans Nameless Ghouls i Ghost kliver ut på Stora Scen.

– I och med den här bokningen är hela säsongens program på Gröna Lund komplett och vi kunde inte ha fått ett bättre avslut på konsertsommaren, än med ett garanterat storslaget och dramatiskt framförande signerat Ghost, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER