candlemass 2022
Foto: Linda Åkerberg

Candlemass gör miniturné i Sverige – tar med sig Crank

Candlemass, pionjärerna inom subgenren doom metal, åker ut på en miniturné i Sverige under våren 2024.

Candlemass, pionjärerna inom subgenren doom metal, åker ut på en miniturné i Sverige under våren 2024.

Med en gedigen samling av svenska grammisar, en amerikansk Grammy-nominering och med en imponerande skivförsäljning världen över, anses Candlemass vara ett av de mest inflytelserika och viktiga banden inom sin genre.

Denna gång har de med sig det hårda bikerrockbandet Crank, som kommer att riva i gång kvällarna med besked.

Det ska bli sjukt kul att göra några spelningar ihop med Crank på dessa Sverigedatum. Crank är det bästa och störigaste jag har hört på länge! En bastardblandning av Motörhead och Iron Maiden, metal och punk, diesel och pungsvett! Den fula kusinen från landet ger dig en fet knogmacka typ.” – Leif Edling (Candlemass)

Candlemass har länge varit en maktfaktor inom såväl svensk som internationell musikscen och deras liveframträdanden är kända för att vara en mörk och mäktig upplevelse. Bandet har inte bara satt Sverige på kartan och skapat en unik plats för sig själva inom den stora subgenren doom metal, utan de har också erövrat hjärtan över hela världen med sin tunga och melankoliska musik. Nu kommer alltså bandet för första gången på länge ge sina svenska fans möjligheten att uppleva deras ikoniska musik i klubbformat när denna miniturné under våren 2024 gör nedslag i GöteborgMalmö och Stockholm.

Det blir dock inte bara Candlemass som kommer att härja ute på de svenska vägarna under denna miniturné. Tillsammans med våra doomhjältar kommer nämligen Crank, som har skapat ett enormt intresse bland bikers och old school rockers. Värt att nämna är att de fick 15 sidor (!) i Sweden Rock Magazine tidigare i år, efter att endast ha släppt en EP. Frågan är om något nytt band fått ett liknande mottagande? Med sin råa energi och starka scennärvaro kommer Crank att vara det perfekta förbandet för Candlemass och addera ännu mer kraft och dynamik till dessa konserter.

Vi är extremt nöjda med att få ta det mastiga jobbet att varva upp stämningen som vrålande motorer inför Candlemass, Sveriges tyngsta och grymmaste band genom tiderna! Hårda gig väntar beyond the thunderdoom!” – Erik ”Tyrant” Gustafsson (Crank/Nifelheim)

Det här är en sällsynt chans för fans av tung musik att få uppleva två fantastiska band på en och samma kväll. Det kommer sannolikt att bli en minnesvärd turné som det lär snackas länge om. Missa inte chansen att vara en del av denna unika musikupplevelse när pionjärerna Candlemass och de skitiga uppstickarna Crank rullar in i stan!

TURNÉDATUM
Fredag, 1 mars, 2024Surr Arena, Göteborg
Lördag, 2 mars, 2024Plan B, Malmö
Lördag, 9 mars, 2024Stockholm, Fryshuset

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER