voices-of-rock-2013

VOICES OF ROCK på stor Sverigeturné

voices-of-rock-2013
Miljontalsfans över hela världen har njutit av musik från klassiska rockband som The Marbles, Rainbow, Toto, Chicago, The Hooters och danska rockdrottningen Sanne Salomonsen.

voices-of-rock-2013
Miljontalsfans över hela världen har njutit av musik från klassiska rockband som The Marbles, Rainbow, Toto, Chicago, The Hooters och danska rockdrottningen Sanne Salomonsen.

De har gett oss låtar som har ändrat musikhistorien och som miljontals människor världen över har minnen till. Nu har svensk publik en unik chans att se och höra dessa legendariska sångare samtidigt på samma scen. De framför sina största hits med hjälp av ett handplockat band med musiker i världsklass.  Det är detta som är VOICES OF ROCK.

Artister:
Sanne Salomonsen
Graham Bonnet
Bobby Kimball  *
Bill Champlin
Eric Bazilian **  
Håkan Hemlin (Nordman)
*Medverkar 4 – 17 nov
**Medverkar 23 okt – 2 nov

Turnéplan & biljettköp
23 oktober: Växjö, Konserthuset
24 oktober: Karlskrona, Konserthuset
25 oktober: Helsingborg, Konserthuset
26 oktober: Halmstad, Teatern
27 oktober: Kristianstad, Teatern
29 oktober: Ystad, Teatern
30 oktober: Kalmar, Kalmarsalen
31 oktober: Jönköping, Konserthuset
01 november: Skövde, Valand
02 november: Tanumstrand, TBA
06 november: Västerås, Konserthuset
07 november: Linköping, Konserthuset
08 november: Malmö, Konserthuset
09 november: Säffle, Medborgarhuset
10 november: Norrköping, DeGeerhallen
11 november: Stockholm, Tyrol
13 november: Göteborg, Lorensbergsteatern
14 november: Uppsala, Konserthuset
16 november: Mariehamn/Åland
17 november: Bollnäs, Kulturhuset.

Bill Champlin: Känd över världen som sångare/keyboardist i Chicago. Bill Champlins arbete med The Sons of Champlin och som låtskrivare satte honom på musikkartan långt före han blev medlem i Chicago. Bill and The Sons Of Champin gick för utsålda hus redan på 70-talet och återvände med samma succé under sent 90-tal och fram till nu.

Bobby Kimball: Robert Troy Kimball är gruppen TOTO’s förste och mest kände frontman/ sångare. Han har medverkat och sjungit in gruppens största och mest kända hits, ”Hold The Line”, ”Africa”, ”Rosanna” mfl, vilket resulterat i flera amerikanska Grammys. Bobby har också medverkat som låtskrivare på flera TOTO-album.

Graham Bonnet: Medlemmarna I Rainbow var så imponerade av Grahams version av Deep Purples ‘Mistreated’ att de erbjöd honom att medverka i bandet. Första uppdraget för Rainbow var att spela in leadsång och kör på bandets redan inspelade material. Graham har skrivit många låtar tillsammans med medlemmarna, bl.a den berömda låten ‘All Night Long’.

Sanne Salomonsen: Sanne Salomonsen, den folkkära artisten med den dynamiska rösten från grannlandet Danmark har underhållit oss sedan 1975 med otaliga låtar, album och konserter i Norden. Hon har bl a medverkat i banden Sneakers och The Anne Linnet Band. Sanne bjuder på sina bästa hits och har sin självklara plats i Voices of Rock turnén 2013.

Eric Bazilian: Eric Bazilian, originalmedlem och än idag verksam i bandet The Hooters. Eric blev erkänd internationellt för sitt låtskrivande, medverkan i olika band, och som arrangör och producent för flera artister. År 1995 spelade han alla dessa roller på Joan Osborne’s debutalbum ”Relish”, som nominerades till hela sex Grammy Awards som t ex Årets låt för hiten “One of Us,” (fyra på amerikanska Billboardlistan), en låt som sedan har tolkats av flera artister, bl.a Prince och använts dussintals filmer och TV-program.

Håkan Hemlin: Bandet Nordman har under snart 20 år släppt 6 album och turnerat med sitt band landet runt. Fyra Rockbjörnar, Melodifestivalen 2005 och 2008, 1:a plats på topplistans 20-års lista och över 1 miljon sålda skivor. Håkan med sin säregna röst är en stark profil på den svenska rockscenen och är en skön krydda i detta sammanhang. En kuriosa är att Ritchie Blackmore har gjort en cover på Nordmans stora hit Vandraren.

Bandet Legends:
Tommy Denander, Gitarr
Sayit Dölen, Gitarr
Ken Sandin, Bas
P-O Nilsson, Keyboard
Pontus Engborg, Trummor.

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER