VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
Thyrfing-band-2013-foto-jens-ryden.se-fb

THYRFING om kommande skivan

84 Shares

Thyrfing-band-2013-foto-jens-ryden.se-fb
Svenska THYRFING är aktuella med ett sjunde studioalbum som går under namnet “De Ödeslösa”. Albumet släpps den 1 mars 2013 under Noise Art Records och Rocknytts skribent Frida Eurenius passade på att växla några ord med bandets frontman Jens Rydén.


Äntligen en uppföljare till “Hels Vite” (2008). Kan du berätta lite om det nya albumet?

 – Det är ett album som vi jobbat med och spelat in under hösten/vintern. Skivan följer Thyrfing-soundets naturliga utveckling från de senare plattorna. Jämfört med förra, “Hels Vite”, är skillnaden ett något raskare snittempo och mer tvågitarrsbaserade låtar. Då vi inte blev helt nöjda med ljudbilden förra gången, anlitade vi den här gången Jens Bogren (Fascination Street Studios) för mixning, vilket blev ett riktigt lyft! Karln vet vad han pysslar med, om man säger så! “De Ödeslösa” släpps först som CD och kommer så småningom även på Spotify. Det är oklart ifall den kommer släppas på vinyl, men vi jobbar på det – för alla vinylnördars skull!


Härligt att höra! Så vitt jag har förstått har det skett några förändringar i bandets line-up, kan du berätta lite om det?
 – Jocke (tidigare trummor) har hoppat över till bas och istället har vi tagit in Dennis Ekdahl (Raise Hell mm) på trummor. Fredrik Hernborg har förvisso varit medlem några år nu, men detta blir även första inspelningen han medverkar på… Vilket alltså även avslöjar hur långsamma vi är när det gäller skivsläpp!

Ni har valt att byta skivbolag till tyska Noise Art. Tror du att detta kommer innebära några skillnader för Thyrfing framöver?
 – Det är alldeles för tidigt skede att kunna säga något ifall bolagsbytet kommer göra någon skillnad för bandet, men en bra grej är att de har tätt samarbete med konsertarrangören Rock The Nations vilket, åtminstone teoretiskt, borde ge oss chanser att komma ut och lira. I samband med skivsläppet drar vi iväg på Paganfest 2013 med en drös andra band som fått “pagan”-stämpeln. Några Sverige-gig är dock inte inbokade ännu.

Rocknytt tackar för pratstunden, ser fram emot kommande skivan och håller tummarna för att Thyrfing planerar in en spelning på svensk mark under 2013!

Låtlista och skivomslaget som är skapat av Costin Chioreanu – www.twilight13media.com kan studeras nedan.

Foto: Jens Rydén – jensryden.se 


Låtlista:

01. Mot Helgrind
02. Fordom
03. Veners förfall
04. Illvilja
05. Kamp
06. Relik
07. Vindöga
08. De ödeslösa

thyrfing-de-odelosa-2013 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link