VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock Festival 2017: Intervju med Thyrfing

0 Shares

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock” fortsätter oförtrutet in i det sista. Med endast en vecka kvar till festivalen har Niklas Webjörn fått en intervju med Thyrfings gitarrist Patrik Lindgren.

Thyrfing från Tyresö bildades 1995 och hör till pionjärerna inom viking metal. Bandets signum är kombinationen av traditionell black metal och influenser från nordisk folkmusik, samt texter på svenska. Thyrfing skivdebuterade 1998 och har sammanlagt släppt sju album, däribland klassiker som “Vansinnesvisor” (2002). Under åren har de bevarat sin särart och framhålls ofta som ett av de verkligt originella banden inom folk/pagan/viking metal. I nuläget arbetar bandet på sitt första album sedan 2013 års “De ödeslösa”.


Thyrfing till Sweden Rock! Grymt kul tycker jag – Vad betyder en sådan här spelning för er?

– Jo absolut känns det kul. Sweden Rock är väl Sveriges största musikfestival alla kategorier, och även om det är en hårdrocksfestival känns det som att den har en väldigt bred målgrupp när det gäller besökarnas ålder och musikaliska preferenser. Så det blir en möjlighet för oss att visa upp vår musik för en större skara människor som kanske aldrig hade känt till bandet eller gett det en chans annars. Sedan är det alltid kul att spela på hemmaplan i Sverige, då vi har haft en växande skara anhängare härifrån de senaste åren.

Vad har ni själva för relation till SRF? Några minnen ni vill dela med er av?

– Alla i bandet var i tidiga tjugoårsåldern när festivalen började ta fart och bli stor runt millenieskiftet. Så det var ju ett givet resmål under några år där… För mig personligen var första gången jag besökte festivalen någon gång i slutet av 90-talet, och om jag inte minns fel var det Alice Cooper och Dee Snider som var de musikaliska dragplåstren… men musiken var ju bara en del av det hela. Festivallivet och festen var ju minst lika viktig, och där har Sweden Rock verkligen lyckats att få till en god atmosfär och att så många människor kan hålla sams under spartanska tältförhållanden och med stora mängder rusdrycker.

Sist ni släppte en platta var för fyra år sedan, och snart är det alltså dags för nytt material. Berätta, hur har det gått med arbetet? Är ni nöjda?

– Det har faktiskt inte gjorts så mycket nytt material, ett par låtidéer annars är det mest lösa fragment än så länge. Det har tagit väldigt lång tid mellan Thyrfing-skivorna de senaste tio åren och så verkar det förbli… men en sak kan jag säga säkert och det är att när vi släpper ett album, så blir det något som vi garanterat är väldigt nöjda med, annars kan det lika gärna få vara.

Vad händer efter SRF och nya plattan?

– Vårt schema är faktiskt helt tomt efter SRF, så då hoppas jag att vi kan komma igång ordentligt med skrivandet av nästa album.

Är det några band ni definitivt inte tänker missa själva på SRF?

– Personligen kommer jag bara att närvara på fredagen, och efter en snabb titt på schemat ser jag att jag missar det mesta som jag hade velat se… Grand Magus, Saxon, Venom, Merciless och Carcass hade i alla fall känts givna om jag varit på hela festivalen som besökare.

Slutligen – Vad kan vi förvänta oss när Thyrfing äntrar Rockklassikers scen på fredagskvällen?

– Blod, svett och tyngd!

Stort tack för att ni ställde upp på intervjun!

– Tack själv för visat intresse!Thyrfing spelar på Rockklassiker Stage, fredag 9 juni, 23:15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 7-10 juni. Klara band för i år är bl.a Aerosmith, Scorpions, In Flames, Running Wild, Alter Bridge, Little Steven, Steel Panther, Saxon, Warlock, Gotthard, Venom, Ministry, Kix, Clutch, Candlemass, Amorphis, Hardline, Dare, Coheed and Cambria,  Edguy, Primal Fear, Thunder och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter