VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
jimi-jamison-never-too-late-cd-2012

Erik Mårtensson beskriver låt för låt på nya Jimi Jamison-plattan!

jimi-jamison-never-too-late-cd-2012
För er som har tagit del av denna skiva så serverar nu Erik Mårtensson, som har skrivit och producerat skivan delar sina tankar och minnen av låtarna på albumet.

ErikMartensson interviewpic_main

01. Everybody’s Got A Broken Heart
 – Det här var den första som skrevs för plattan. Väldigt käckt riff, nästan lite The Darkness över det,  men man blir glad och det är ett fantastiskt tonartstyte till refrängen som man inte märker att det händer. Kändes som den självklara öppningsspåret på skivan. Blev dessutom japanskt bonusspår i en Unlugged-version.


02. The Great Unknown
 – Klassisk AoR när den är som bäst. Ibland ska man inte göra det mer komplicerat än man behöver.

03. Never Too Late
 – Albumets titelspår. Jag skrev den väldigt snabbt och den låter väldigt amerikanskt, väldigt mycket Survivor. Det roliga är att skivbolaget tyckte att det var en ganska dålig låt men oj vad fel de hade. Jimi sjunger den helt fantastiskt. Den blev titelspår och förstasingel…

04. I Can’t Turn Back
 – Älskar den här låten. En jäkla nerv i versen som går över i en riktig rock refräng. Det var ett jäkla jobb att få synthen i början perfekt. Vi var tvungna att vara två att styra effekter och svep. Jag hade en vision om hur det skulle låta i huvudet men vi fick inte till det. Men efter en evighet så lät det som i min skalle. Skam den som ger sig.

05. Street Survivor
 – Kom på den här låten när jag var ute och gick med barnvagnen! Jag nynnade in versen och refrängen i telefonen, kanske funderade på den i 10 minuter. Ibland kommer låtar väldigt enkelt. Ibland får man kämpa lite hårdare. Den blev för övrigt precis som telefonversionen, (dock lite bättre ljud på plattans version).

06. The Air I Breathe
 – En otroligt fin låt som verkligen slår an en nerv hos mig. Hela melodin och ackorden verkligen skriker kärlek och bröllop. Jag var tvungen att lägga in klockor någonstans och om man lyssnar noga så hör man klockor på bryggan in till refrängen. Kan vara min favoritlåt på skivan. Och det kommer från en riktig hårdrockare! Demon blev så bra så det är den som blev albumversionen. Spelade bara in riktiga trummor och så klart Jimis sång.

07. Not Tonight
 – Skriven efter konserten med Bryan Adams på Gröna Lund. Låten blev lika bra som konserten. Fantastisk och väldigt mycket Bryan. Den är också en av mina favoritlåtar på skivan. Jimi sjunger helt magiskt på den. Det är så mycket luft och dynamik i låten och den går rysligt långsamt. Men man liksom sjunker in i den och den blir bara bättre och bättre ju längre in i låten man kommer.

08. Calling The Game
 – Jag får lite ABBA vibb på verserna av någon konstig anledning. Som demo var den helt ok men allt eftersom skivan spelades in kom den till liv och blev riktigt bra. Allt är riktigt spelat på hela skivan. Det är en fet Hammond B3 och uppmickat Leslie, riktiga spelade hårdvarusynthar. Inga sequencers eller förstärkarsimulatorer. Det är Marshalls på full volym. En riktig skiva.

09. Bullet In The Gun
 – Den här gillar jag verkligen. Från början var den nästa dubbelt så lång men skivbolaget tyckte att den var för avancerad. Så efter viss förhandling klipptes den ner till en mer standardversion som också blev bra. Ibland är det svårt att ändra på saker man tycker är riktigt bra. En jäkla nerv i den här låten. Handlar om att man har en chans på livet. Nedräkningen mot döden pågår ständigt och man ska ta tillvara på den tid vi har här på jorden. Jag är övertygad att när man dör så är det slut. Det finns ingen gud, himmel eller helvete. Nu har vi chansen innan den slutgiltiga kulan träffar oss.

10. Heaven Call Your Name
 – Den här låten startade som en riktig powerballad med massor av gitarrer men slutade verkligt nedskalat och mest hammondbaserat. Jimi sjunger den verkligen med övertygelse.

11. Walk On (Wildest Dreams)
 – Refrängen känns Springsteen så vi förstärkte den känslan. Versen är väldigt mollig så det lyfter jäkligt bra när den får släppas lös i en lycklig dur-refräng!

Lyssna på låtarna via Spotify nedan! 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link