VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
lancer-band-2012

Intervju med Arvikabandet LANCER

lancer-band-2012
Rocknytts Ron Dahlgren har fått sig ett litet snack med heavy/power metal-bandet LANCER från Arvika. Mycket har hänt de senaste dagarna då bandet bland annat gått skilda vägar med basisten Björn Svensson och ersatt honom med Emil Öberg (MISFIRE). Dessutom är en fullängdsdebut på gång och bandet börjar blogga på Rocknytt. Häng med…


Tjena! En stort klägg har viskat i mitt öra att ni nyligen signat med Doolittle Group och att ni börjar spela in er debutplatta inom ett par veckor. 
Kan ni berätta mer om detta?


– Det stämmer, vi fick grymt bra respons på EPn Purple Sky som vi släppte i våras, flera bolag började höra av sig och de som lyckades sälja in sig bäst var Doolittle Group med Christian Liljegren i spetsen. lancer-purple-sky-cdChristian är en riktig eldsjäl och hans erfarenhet inom branschen både på och bakom scenen är guld värd! Han är grymt passionerad och tror på oss till 110%, vid hans sida har vi bl.a Tommy Reinxeed, som kommer att producera albumet. Detta kommer att bli helt galet grymt, vi kliver in i studion i början av augusti och skivan kommer att släppas i samband med Golden Resurrection’s nya släpp “One voice for the Kingdom” lagom till julhandeln! 

Beskriv LANCER för de som inte hört er än.
– Den roligaste beskrivningen vi har fått är att vi låter som en blandning mellan Iron Maiden och Melody Club, andra säger att vi spelar power metal, modell Tyskland -90. Tänk någonstans mellan Iron Maiden och Hammerfall.

Hur kom LANCER till och var kommer bandnamnet ifrån?
– LANCER var från början ett power metal-coverband som höll till på Musikhögskolan Ingesund, vi började ganska snabbt att skriva egna låtar, det enda som fattades var ett bandnamn. Vi gick alla och grubblade på ett fränt bandnamn ett tag, en dag när Isak (sång) gick utanför sin lägenheten stod en ganska ful, liten, röd bil på parkeringen. När han läste bilmodellen var det som en uppenbarelse, det är klart att vi ska heta LANCER! Det låter snabbt, hårt och hårdrockigt. Imagen växte fram från första demo-omslaget (Reaching Higher) där en krigartjej iklädd en röd spanexdräkt med blixtar, väpnad med en lans sitter på ett strutsmonster, samma tjej som pryder “Purple Sky” omslaget. Isak som har målat båda omslagen började därefter bygga/sy/limma Lancer-dräkter till alla i bandet, efter ett tag var Lancer-garderoben fulländad, strutsen blev vår maskot och LANCER var fött! 

Ni har nyligen släppt en musikvideo till titelspåret på er nya EP “Purple Sky”. Vad har den fått för respons?
– Vi har fått jäkligt bra respons, folk gillar det som de hör och ser. Släkt, vänner och bekanta som inte sett eller hört oss tidigare blir imponerade, lite som när man inser att man har en raketforskare i sin omgivning. Vi fick hjälp av en duktig animatör till en del av videon och nostalgifaktorn är hög, det har både gamla och nya fans intygat. Sedan är det klart att man stöter på patrull med folk som säger att vi försöker fånga en svunnen tid, att vi inte tillför något nytt eller att vi är kopior. Enligt oss skrevs den bästa musiken på 80-talet, de fetaste turnéerna ägde rum då och de bästa barnprogrammen gjordes då. Det är ju självklart att vi krampaktig håller kvar vid det årtiondet! Plus att denna typ av musik verkligen borde levereras i en nitat spandexkostym. Det blir helt enkelt fränast på alla tänkbara sätt!

{youtube}wgA5muOa7z8{/youtube}

Vad har ni för några musikaliska förebilder? 
– Alltifrån Dödsmetall till Fjälljazz även om det kanske inte märks i just LANCER’S sound.

Vilket är Sveriges bästa rock/metal-band förutom LANCER då?
– Det är lite olika bud; Hammerfall, Meshuggah, Nocturnal Rites, Europe eller Dissection!

Vad har ni för spelningar framöver?

– Arvika Hamnfest 3 augusti, Borås den 5 oktober, mer är på gång!

Om ni fick välja ett band att stå på scen med, vilket skulle det vara?
– Iron Maiden!

Annons:

Vilken arena eller lokal skulle ni kunna offra en kroppsdel för att få spela på, vilket är drömstället?
– Ullevi!

Nu kommer ni att dra igång en blogg här på Rocknytt.net. (lancer.rocknytt.net) Vad vill ni hälsa till Rocknytts läsare?
– Om ni gillar LANCER, hårdrock eller bra musik överlag, så ska ni ju givetvis följa våran blogg på Rocknytt! Glöm inte att joina oss på facebook/lancermetal. “Purple Sky” Ep:n finns på Spotify, lägg till låtarna i alla dina spellistor! 

Till sist, Vad tycker ni om Rocknytt?
-Rocknytt är grymt, det är alltid ifrån rocknytt som man får de färskaste rocknyheterna och det är gratis!

Tack för att ni tog er tid och vi önskar er ett stort lycka till med debutplattan.

-Tack själv!
 

Ha koll på Lancer genom att “gilla” deras Facebooksida:

www.facebook.com/lancermetal

 

LANCER är:

Isak Stenvall – Vocals
Peter Ellström – Guitars
Fredrik Kelemen – Guitars
Emil Öberg – Bass
Sebastian Pedernera – Drums

LANCER BLOGGAR PÅ ROCKNYTT
lancer-500
http://lancer.rocknytt.net 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT