VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

ART NATION: Det är en fantastisk chans som vi trodde skulle bli ”once in a life time”

Art Nation har fått det ärofyllda uppdraget att för andra året i rad inviga fotbollscupen Gothia Cup på Ullevi den 17 juli. Ett uppdrag de fick redan förra året då de skrev och framförde ”årets Gothia Cup VM låt”. Det är bara dagar kvar till den stora dagen när jag får chansen att ställa några frågor till bandets sångare och frontman Alexander Strandell.

Hur känns det att inviga Gothia Cup för andra gången i rad?
– Det känns fantastiskt roligt och ärofyllt att få göra detta för andra gången. Det blir en bekräftelse på att det vi kämpade så otroligt hårt för förra året var omtyckt av både arrangören och publiken.

Förra året, skrev ni och uppträdde med låten ”We Are Better Together” som Gothia Cups officiella VM-låt. Då tillsammans med dirigenten Ulf Wadenbrandt med orkester och Brunnsbo Musikklasser. Hur ser upplägget ut för i år?
– Upplägget i år ser lite annorlunda ut! Den här gången är det mer fokus på Art Nation som artist även om “We Are Better Together” kommer framföras som förra året.

Detta blir som sagt, andra gången ni får detta uppdrag. Hur kom det på agendan?
– Gothia Cup hörde av sig till mig i början av året och berättade hur bra respons de fått på förra årets invigning kring vårt nummer och därför kändes det som ett naturligt val att ställa upp.

Visste ni redan då att ni skulle få spela igen alltså?
– Ja, det stämmer, redan vi årsskiftet så visste vi om att vi skulle medverka på Ullevi igen.

På vilket sätt kommer årets uppträdande skilja sig från förra årets?
– Den största skillnaden är att det är mer fokus på Art Nation som artist, och vi kommer inte bara att uppträda med “We Are Better Together”, den som är där får helt enkelt se (ler).

I en annan intervju vi gjorde så berättade ni att förra årets upplevelse var något utöver det vanliga. Förutom att allt gick väldigt fort så hann ni inte ta in själva upplevelsen förrän i efterhand. Tror ni att det blir annorlunda denna gång?
– Att ställa sig inför 60.000 personer i sin hemstad är en otroligt knäpp men magisk känsla. Förhoppningsvis så är vi lite varmare i kläderna efter att ha gjort det en gång tidigare och kan njuta av framförandet på ett annat sätt. Jag var otroligt nervös förra året och fokuserade så mycket på att göra allting rätt att jag glömde bort att njuta i stunden.

Kommer det blir samma grej med orkester, flaggdansare och så denna gången med?
– Det blir lite annorlunda upplägg kring showen men ska jag vara helt ärlig så vet jag inte helt hundra hur det kommer bli. Vi har vårt första stagerep på Ullevi imorgon lördag.

Förra året släpptes låten som singel med tillhörande video efter invigningen. Kommer ni göra något liknande i år?
– Nej, den här gången lanseras vi ingenting nytt utan det blir mer som ett riktigt fett gig.

Avslutningsvis undrar jag hur man på bästa sätt laddar upp för ett sånt framträdande?
– Jag tror det bästa sättet är att njuta och och inte tänka så mycket. Det är en fantastisk chans som vi trodde skulle bli ”once in a life time” och nu står vi här igen och ska få spela på Ullevi för andra gången. Fokusera på att ha roligt och bara köra allt vi har när vi väl går upp på scen.

Tack Alex för din tid och lycka till på Ullevi på måndag!


För oss som inte kommer befinna sig på plats på Ullevi på måndag så kommer det finnas möjlighet att ta del av Art Nations uppträdande via länk.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT