VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Imperial State Electric

[media-credit name=”Foto: Johan Forsberg” align=”aligncenter” width=”500″]Imperial State Electric Pic_Photo_Johan_Forsberg-500[/media-credit]
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Imperial State Electric. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets frontman Nicke Andersson.

Hellacopters frontman Nicke Andersson (även före detta trummis och bandledare i Entombed) gick förstås inte sysslolös länge efter Hellacopters splittring 2008. Han började raskt på en soloplatta som utmynnade i ett nytt band, Imperial State Electric. Den självbetitlade debuten släpptes 2010 och till dato har bandet utgett fyra plattor, senast “Honk machine” (2015). Ska man jämföra med Hellacopters, och det gör förstås många, är Imperial State Electric mer mångsidiga utan att vara krångliga. Det är på en gång rockigt och poppigt, med antydningar av Kiss, Alice Cooper och Cheap Trick såväl som punk, soul och sydstatsrock. Med mera.


Senast Imperial State Electric uppträdde på Sweden Rock Festival var år 2012. Hur känns det att vara tillbaka?

– Tack, bara bra! Jag gillar festivalen skarpt. Bra atmosfär och sådant.

Annons:

Vad betyder en spelning på Sweden Rock Festival för er?

– Det betyder att vi kommer ha askul på scenen tillsamman med folk som gillar riktig rock’n’roll. Jag har en känsla av att det kommer bli hur bra som helst.

Vad kan vi förvänta oss av setlistan under er spelning på Sweden Rock Festival 2016?

– Nu har vi ju lyxen att välja från fyra stycken album så det blir det bästa från allihop. Vi gillar att lira andras låtar också så det kan nog bli en cover eller två dessutom.

Kan vi möjligtvis förvänta oss någon överraskning på scenen i form av någon gästartist? Då syftar jag i synnerhet på om någon kollega från The Hellacopters kanske kommer att dyka upp.

– Det kan man möjligtvis. Vem vet, det kanske blir mer än så.

Vad förväntar ni er av publiken under er spelning på Sweden Rock Festival 2016?

– Jag har lärt mig med åren att inte förvänta mig så mycket. Jag fokuserar i stället på att jag ska vara så bra som möjligt. Jag kräver det av mig själv. Annars ska jag ge mig ett kok stryk.

Finns det något band under festivalen som ni själva inte tänker missa?

– Förutom mitt eget gig med The Hellacopters på fredagen så kollar jag gärna in Graveyard, Uncle Acid And The Deadbeats och Twisted Sister om jag hinner.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 8-11 juni som ska markeras i kalendern.

Klara band är bl.a Queen + Adam Lambert, Twisted Sister, Sabaton, The Hallacopters, Slayer, Avantasia, King Diamond, Megadeth, Anthrax, Foreigner, Michael Schenker Fest, Dirkschneider, Symphony X, Sixx:A.M., Shinedown, Halestorm, Glenn Hughes, Lita Ford, Graham Bonnet, Blind Guardian, Gamma Ray, Steve Vai, The Hooters, Soilwork, Amaranthe, Lordi, King Kobra, The Winery Dogs, Mayhem, Dan Reed Network, Graveyard, The Struts och många många fler.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT