ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Imperial State Electric – Skogsröjet 2017-08-05

Lördagen börjar för undertecknad med att solen står högt på himlen precis när Imperial State Electric ska börja. Detta väder håller i sig i ungefär en kvart, sedan är det som att himlen öppnar sig och det regnar fruktansvärt mycket i omgångar under hela kvällen. Trots detta så är publiken ändå taggad, och det är dessutom något som bandet själva är.

Jag har sett Imperial State Electric ett par gånger innan och har alltid tyckt att de ibland kan grotta ner sig lite väl mycket i gubbträsket, men idag tänder de på alla cylindrar från början och öppningen med bland andra Empire Of Fire är grym. Spelningen fortlöper i ett rasande tempo och Nicke Andersson är on fire med både sången och sina glödande gitarrsolon. Resten av bandet är inte sämre och låtar som ”Reptile Brain”, ”All Through The Night” och ”Deja Vu” är bara ett bevis på att bandet är ett av de främsta i sin genre.


Kort sagt går bandet på knock från första stund och jag kan tycka att det är lite synd att regnet är så ihärdigt, för bandet förtjänar en mycket större publik än de tappra själar som står kvar framför scenen.

Annons:

Betyg:

Bäst: Reptile Brain, Empire of Fire

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT