VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Safemode-band-484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med Safemode

 • Safemode-band-484
  Med 33 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är Safemode som Rocknytts Effie Trikili fick ställa ett par frågor till.
  Safemode från Uppsala spelar metalcore och bildades 2007. 2010 släppte de debutalbumet “For a better tomorrow” som har följts av ett antal turnéer i Latinamerika och Europa samt ett framträdande på Sonisphere i Stockholm 2011. 2013 kom ep:n “Gold digger”, som upptäcktes av den amerikanska radion vilket i sin tur ledde till kontrakt med ett amerikanskt bokningsbolag. Safemode planerar i nuläget ytterligare turnéer i Europa och Nordamerika, parallellt med att de arbetar på ny musik för utgivning under 2015.

  Berätta lite om bandet och er musik…
  Vi i Safemode startade 2007 i de mörka skogarna utanför Uppsala. De började som ett kul projekt men artade sej snabbt till en seriös livssysselsättning för oss alla. I vårt band så värdesätter vi “känslan” i låtarna. Varje låt är en egen känsla och utmaning till både oss i bandet och till vår publik. Vi strävar inte efter att bli störst. Vi vill bara göra våran “grej” så bra som vi bara kan.

  Ni har faktiskt ett eget kaffemärke, hur kom ni på idén att göra det? Är det bara Safemode-kaffe ni dricker då?
  Om kaffet så är vi nästan alla stora kaffedrickare. Så när tillfälle gavs att få göra ett eget så fanns det bara ett svar på de. Självklart ville vi ha ett eget kaffe som dessutom är av högsta kvalitet 😉

  Ni har en skiva släppt sedan tidigare och befinner er just nu i studion där ni spelar in den nya. Vad kan vi förvänta oss av den?
  Den nya skivan som vi är Och spelar in nu blir ett steg längre i Safemodes saga. Vi vill göra våran egen grej. Tänja på gränser, men inte tumma på hur vi låter. Fortfarande våra typer av refränger men med en liten annan tvist. Eftersom vi alla varit med om ett ganska tufft år i de som var så kommer den här skivan spegla de ganska mycket.


  Torsdagen den 4:e juni gör ni Sweden Rock-debut. Vad betyder den spelningen för er?
  Sweden rock innebär för oss en liten ny boost. Att träffa de stora banden och vara i de sammanhangen är väl något som de allra flesta band vill. Så det är självklart att vi ser fram emot de och ser det som en stor utmaning att vara bäst när det gäller.

  Hur kommer ni ladda upp inför den spelningen?
  Vi laddar upp för Sweden Rock med en Europaturné och avslutar på Sweden Rock. Det blir kronan på det lilla verket:)

  Hur ser framtiden ut för Safemode?
  Planerna för i år är framför allt att släppa skivan i höst. Men oxå att göra musikvideos i högsta kvalité. Vi har jobbat med de bästa innan och hoppas på det förtroendet. Sen har vi turnéer och lite annat smått och gott som vi får se när vi släpper. Allt är inte 100% bokat och klart än så vi får se.

  Safemode spelar torsdag 4 juni 15:50-16:30 på Rockklassiker Stage.

  Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.
  Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

   

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link