VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
RoyalRuckus-484

Inför Sweden Rock 2015: Intervju med Royal Ruckus

214 Shares

 RoyalRuckus-484

Med 40 dagar kvar till Sweden Rock Festival fortsätter vi med serien ”Inför Sweden Rock 2015”. Nästa band ut är ROYAL RUCKUS som Rocknytts Effie Trikili fick ställa ett par frågor till.

Royal Ruckus bildades i nordvästra Skåne 2012. Deras koncept går ut på att bevara och modernisera de viktigaste beståndsdelarna i rock’n’roll: driv, sväng, själ, refränger och attityd. Hittills har bandet utgett tre ep:s och för var och en har deras svenska fanskara blivit allt större. 2015 är året då Royal Ruckus lägger in överväxeln, med flitigt livespelande både i Sverige och i övriga Europa – samt givetvis ytterligare studioinspelningar.


 

Ni har ett antal EP:s släppta. Finns det några planer på ett albumsläpp?

– Det finns planer på att spela in ett album, absolut, men vi kommer först satsa på att släppa ett par singlar pga hur marknaden ser ut. Mycket lättare att få folk att lyssna på en singel än ett helt album.

Torsdagen den 4e juni gör ni er debut på Sweden Rock Festival. Vad betyder den spelningen för er?
– Det är en milstolpe i vår karriär och ett grymt tillfälle för oss att verkligen nå ut till folk som kan uppskatta vad vi håller på med. Det kommer bli askul!

Hur kommer ni ladda upp inför den spelningen?
– Vi kommer repa på som vanligt. Väl där kommer vi ta det lugnt, dricka öl och njuta av god musik tills det är vår tur att kliva upp på scen och visa varför vi förtjänar att vara där.

Vad har ni för planer inför framtiden?
– Vi kommer fortsätta spela tills alla i hela världen älskar oss. Vi har siktet ställt på Tyskland och England till en början, och sen får vi se.

Ni råkar spela samtidigt som Toto. Varför ska man då välja att kolla på Royal Ruckus?
– Vi är unga och hungriga med fräsch musik. Man borde se oss om man vill vara med från början på något som kommer bli stort. Toto hade sett oss om de inte själv hade spelat.

Royal Ruckus spelar torsdag 4 juni 19:20-20:00 på Rockklassiker Stage.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg och det är 3-6 juni som ska markeras i kalendern. Klara band är bl.a Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe, Toto, Slash, Ace Frehley, Backyard Babies, Five Finger Death Punch, The Darkness, Ghost, Airbourne, Opeth, Meshuggah, Extreme, Hammerfall, D-A-D, Children Of Bodom, Gojira, Dokken, Michael Monroe, Manfred Mann’s Earth Band, Molly Hatchet och Lucifer’s Friend.

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter