VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
Magnus-soderman-annicka

En lånad stund med Magnus Söderman, Reignsaw

175 Shares

Magnus-soderman-annicka

Med jämna mellanrum dyker det upp band där medlemmarna kommer från olika band men väljer att skapa något nytt tillsammans – som nu, med Reignsaw. Rocknytt har pratat med en av gitarristerna, Magnus Söderman, för att höra lite mer om bandet och om honom.

Nytt band, men med välkända medlemmar – vilka är Reignsaw?
– Berget Bergman (Man.machine.industry, Tria mm) hade idén att dra ihop ett gäng och lira klassisk thrash metal åt Bay area hållet. Tanken är att köra på lite mer groove och finess med en hel del melodier och inte bara tvåtakt rakt igenom. De andra medlemmarna är Petri Kuusisto, gitarr (Carnal Forge), Richard “Ricky” Evensand, trummor (ex Chimaira, Soilwork) och Sgt Reginald J. Sawyer, sång. Det är verkligen kul att spela med så fantastiska musiker, särskilt kul med Petri, en gammal vän som är grym på gura och ger mig som gitarrist mycket inspiration. Hela bandet bygger på den fiktiva karaktären Sgt. Reginald J Sawyer (Reignsaw) och där har Berget och “Reginald” gjort ett kanonjobb beträffande storyn.


Vad händer där?
– Vi har nu skrivit klart 11 låtar som ska bli 9 och håller som bäst på att spela in. Tanken är att allt ska vara klart och ute under 2015, förmodligen under hösten då.

Se en presentation av bandet här:

Men du har något annat på gång också?
– Ja, jag har precis hoppat på Nightrage som sessiongitarrist också och på den fronten ska det släppas nytt i april, så jag vet att det kollas på turnéer. Jag ser verkligen fram mot att spela med Marios som är en fantastisk gitarrist. Nya plattan är verkligen grym och jag tycker nya sångaren Ronnie (Always War) har blivit ett stort lyft för bandet!

När började du spela gitarr och var hämtar du din inspiration?
– Jag började i tolvårsåldern och allt började som för så många andra i min generation med Kiss. I tidiga tonåren upptäckte jag thrash och blev helt såld på band som Metallica, Slayer och Testament. Jag har aldrig lyssnat speciellt mycket på gitarrister och ”gitarrmusik” men Yngwie Malmsteen och Marty Friedman är helt klart stora influenser. Inget slår Malmsteen runt Alcatrazz och första Rising Force-tiden.

Vad har du gjort tidigare?
– I slutet av 80-talet började jag spela med ett band som hette Rosicrucian och vi släppte ett par plattor i början av 90-talet. Vi bytte senare namn till Slapdash, blev signade till Nuclear Blast, släppte en platta och lirade runt lite. Medlemmarna drog åt lite olika håll så bandet lades ner och jag hamnade i Lost Souls från Uppsala istället.
Efter mycket slit och lite tillbaka, massa strul med skivbolag, inställda turnéer etc tröttnade jag och när även Lost Souls lades ner började jag jobba som kompmusiker, så det har blivit nästan 15 år med turnéer och olika jobb med alla möjliga olika artister.

Jag har hela tiden haft en längtan tillbaka till metal men har aldrig riktigt hittat något band som känts rätt, så när Berget Bergman berättade om Reignsaw var jag på direkt!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link