ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Reignsaw – Reignsaw

61 Shares

REIGNSAW´s debutplatta är verkligen ett ambitiöst projekt signerat av Berget Bergman, som växte från att “bara” vara ännu ett svenskt thrash-album, till att bli ett konceptalbum av högsta rang. Det författades till och med en kortare bok till plattan. Detta för att på ett bättre sätt förklara texterna och berättelsen på skivan. Bör man som “headbangade metalhead” ha läst boken? Ja, det tycker jag definitivt, då den gör hela konceptet och historien mycket mera levande. För de av er som tycker böcker är tunglästa och tar evighet att plöja igenom. Så kan jag för det första säga att denna bok är mer som en förlängning/förklaring av plattans texter och är dessutom är den skriven på ett lättsmält och bra sätt.

När vi ändå talar om boken, så fortsätter vi med det ett tag till. Den börjar med att beskriva hur och varför huvudkaraktären blev till den person som han slutligen blev. Hela berättelsen genomsyras av vad som är rätt eller fel och slutligen vedergällningen för de hemskheter som har begåtts under historiens gång. Trots att Sgt Reginald J Sawyer i egen hög person är ett monster, så är det inte svårt att känna sympati med honom och hans offer får mer eller mindre det som de förtjänar. Nu vill jag faktiskt inte avslöja mer av bokens innehåll för det förstör definitivt läsningen av densamma. Men som sagt läs den, om ni vill ha ut så mycket som möjligt av skivans koncept!


Nu till själva musiken: För det första sitter produktionen som ett slagskott i krysset. Den är knivskarp och ger musiken kraft. Den thrash som ljuder ur högtalarna låter ganska EXODUS-lik, men den har givetvis spår av flera band från anrika Bay Area. För det andra, så ligger den stora styrkan i att det finns mer melodi i låtarna, än vi är vana vid från denna genre. Just melodierna gör detta projekt så himla intressant tycker jag. Nu är det kanske inte är så konstigt egentligen, när ett av Bergets personliga favoritband ANNIHILATOR , råkar vara exceptionellt bra på just kombinationen mellan melodi och hårdhet. Dessutom röjs lite av medlemmarna andra bandtillhörigheter (CARNAL FORGE, NIGHTRAGE, MAN.MACHINE.INDUSTRY, CHIMAIRA mm) då musiken låter lite modernare än gängse thrashmetal-plattor faktiskt gör.

Det är riktigt svårt att plocka ut enskilda låtar att lyfta fram i strålkastarljuset, då alla låtar har sin givna plats på plattan och de är dessutom av jämnhög kvalité. Det rent musikaliska, inklusive sången är av allra högsta klass och något annat hade jag heller inte förväntat mig av dessa erfarna herrar. En sak är klar: Ett av årets starkaste skivsläpp står REIGNSAW definitivt för! ps och glöm inte att köpa boken, för den gör skillnad för totalupplevelsen!

Reignsaw - Reignsaw 1

Band: Reignsaw
Titel: Reignsaw
Genre: Thrash
Skivbolag: Killing Machine Productions/GMR
Speltid: 45:42
Releasedatum: 2017-04-21
Betyg: 4/5
Bästa låt: Blood And Blade

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter