VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Bloodbound-484

BLOODBOUND på turné med Twilight Force-medlemmar

 Bloodbound-484

Om mindre än tre veckor, den 20 mars, åker Bloodbound ut på ny Europaturné. Rocknytt passade på att prata lite med keyboardisten Fredrik Bergh och gitarristen Tomas Olsson.

Vad är det för turné ni ska ut på?
– Vi skall ut på en tre veckor lång turné i bland annat Tyskland, Italien, Slovenien och Belgien där vi co-headlinar ihop med tyska bandet Majesty. Supportband är belgiska Evil Invaders. Detta blir den första turnésvängen på ”The Stormborn tour” och det blir 17 spelningar på lika många dagar, inleder Fredrik.


17 spelningar på 17 dagar? Blir inte det jobbigt?
– När vi var ute med U.D.O. hösten 2013 körde vi 19 spelningar på 19 dagar (när resten av gänget hade ”day off” hade vi egna spelningar) och då bodde vi på hostels, åkte runt i en minivan och körde själva, 900 mil under tre veckor. Nu är det nightliner så det känns som att det kommer att bli betydligt mer avslappnat, fortsätter Tomas.

Annons:

Men – det är inte den ordinarie bandsättningen som ska åka iväg.
– Nej, det är inte helt lätt att få saker och ting att fungera när nästan alla i bandet har familjer och arbeten. Men en sak är säker, oavsett sättning så måste Bloodbound ut på vägarna. 3/6 av bandet är i alla fall intakt då sångaren Patrik Johansson, leadgitarristen Tomas Olsson och basisten Anders Broman kommer att åka ut. Gitarristen Henrik Olsson är tvungen att stanna hemma då han är musiklärare och ett stort musikprojekt han ansvarar för krockar med turnén. Trummisen Pelle Åkerlind skall till USA och jag behöver stanna hemma på grund av familjeskäl. Därför har vi inför turnén lånat in gitarristen Jocke Johansson och trummisen Daniel Sjögren från Twilight Force, berättar Fredrik.

Hur kommer det sig att det blev just de två?
– Jag träffade Jocke för ett par år sedan på Rockstad Falun. Hans namn dök upp igen när vi funderade på ersättare, sedan kändes det naturligt att även fråga trummisen Daniel. Båda var tillgängliga under perioden – och redan under första repet kändes det riktigt bra, säger Tomas.

Men om Jocke täcker för Henrik och Daniel täcker för Pelle…vem ersätter då dig, Fredrik?
– En surfplatta, haha.

Övriga tankar och förväntningar inför turnén?
– Vi kommer att klämma in fler nya låtar från ”Stormborn” och ändra lite i setlisten. Det ska bli riktigt kul att komma ut och spela de nya låtarna. Det är dessutom första gången vi spelar i Italien och några av de andra spelställena är även nya, så det kommer att bli gemytligt, avrundar Tomas.

Jocke Johansson, som vi härom veckan även kunde se ta sig hela vägen till semifinal i Ninja Warrior Sverige, hur känns det här då?
– Som ännu en rolig utmaning, och en nyttig erfarenhet. Det kommer säkert att kännas lite tufft med så många spelningar på raken, men jag kommer att ha ett bra gäng omkring mig så jag är säker på att det ska gå bra.

Hur kommer det sig att du tackade ja till detta?
– När jag fick frågan så kändes det ganska naturligt att tacka ja till turnén. Jag träffade Tomas och Patrik i VIP-baren på Rockstad: Falun 2013 och jag kände från första stund att de var två bra snubbar. Personkemi är väldigt viktigt för mig och vi känner väl alla till att arbetskamrater är A och O när man ska utföra ett arbete. När jag sedan fick höra av Danne som spelar trummor med oss i Twilight Force att han också hade blivit tillfrågad så blev jag givetvis ännu gladare och ivrig som en slädhund. Att få spela musik är för mig en glädje, både för min egen del men också för att få ge av den glädjen till publiken.

Och den 30 april-15 maj väntar en ny Europaturné för Twilight Force, med Freedom Call och Sonata Arctica.
– Ja, största delen av april kommer att gå åt till att varva ner efter en turné och sen börja ladda inför nästa. Men det är kul, jag tycker som sagt om att vara ute och spela!

{youtube}H7GEZtEv-MA{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT