Inför Skogsröjet 2023: Intervju med Tina Gunnarsson (Hexed)

Årets upplaga av Skogsröjet går av stapeln 3-5 augusti och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Effie Trikili fick möjlighet att ställa ett gäng frågor till Tina Gunnarsson, sångerska i Hexed.

Årets upplaga av Skogsröjet går av stapeln 3-5 augusti och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Effie Trikili fick möjlighet att ställa ett gäng frågor till Tina Gunnarsson, sångerska i Hexed.

Har ni spelat på Skogsröjet tidigare och vad har ni för förväntningar inför festivalen?
Det är första gången som Hexed spelar på Skogsröjet men vi har varit där som besökare så nu är vi grymt peppade att lira på denna härliga festival. Våra förväntningar är att fler upptäcker oss som band och att vår fanbase växer. Våra övriga förväntningar är att Skogsröjet blir grymt nöjda efter vårt gig och det är upp till oss, haha.

Hur svårt är det att sätta ihop en bra setlist för en festivalspelning?
Det är inte jättesvårt, Hexed har två album i ryggen så vi tar de låtar som passar bäst för festivalen och längden på setet får också avgöra. Man får helt enkelt hoppas på att publiken vi möter uppskattar setet lika mycket som oss.
Finns det en eller flera låtar som ni alltid spelar live, låtar ni inte kan hoppa över?
Nja, egentligen vill man väl spela allt man har men vi måste ju välja, de vi lirat mest hittills och som alltid funkar live från förra albumet “Netherworld” är Obedience och Lightyears. Såklart har vi nu många låtar från vårt senaste album “Pagans Rising”, de är extra kul att spela live, exempelvis titelspåret.
Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?
Jag personligen älskar att sjunga lungorna ur mig på Pagans Rising, den kräver mycket av mig, men jag njuter lika mycket av att sjunga Stigma Diaboli från samma platta för publiken!

Några artister som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
Ja många. Vi ska t.ex. se Battle Beast, Kamelot, D-A-D och jag måste ju säga att årets lineup är jäkligt stark och som bonus kommer det definitivt att bli kul att se och träffa våra vänner som också lirar på festivalen bl.a. Evergrey, Zornheym m.fl.
Vad har ni som band för förväntningar på er publik? 
Att de kommer till giget 14.00 på Fredagen. Med folk på plats som röjer järnet med oss så förväntar vi oss att de blir rejält underhållna av Hexed och att vi ses sen ute i vimlet.
Vad kännetecknar en bra liveshow/spelning enligt dig?
Hängivna musiker som älskar att spela live och som får med sig publiken är A och O. Ljudbilden och scenljus är också viktigt för att skapa de bästa förutsättningarna för att det ska vara riktigt lyckat, då är ju både publiken och vi nöjda. Är det festivalgig så skadar det ju inte om solen tittar fram, haha.
Vilket band eller artist förväntar sig inte folk att du lyssnar på?
Förutom en hel del blandad metal så lyssnar jag på Lana Del Rey & Kent, jag är liksom en allätare inom musik. Bra musik är bra musik oavsett genre.
Vilken var den senaste skivan du lyssnade på i sin helhet? 
Darkwaters “Human” har jag lyssnat på många gånger och det var nog senaste albumet jag körde igenom ännu en gång där hemma.
Nämn en konsert du har sett som gjorde stort avtryck hos dig och varför?
Ja, jag såg ju Mercyful Fate på Sweden Rock där vi lirade förra året, det var en magisk kväll med fullmånen i bakgrunden och dessutom körde de alla mina favoritlåtar, Kingens röst höll ju hög klass fortfarande.
Vilken är det bästa gitarrsolot genom alla tider?
Ett jag kan höra i huvudet utantill och som håller världsklass är gitarrsolot på låten Intermission av Pagans Mind, gitarristen Jorn Viggo Lofstad är enastående. Det finns såklart många fler solon jag skulle kunna rabbla upp, men det var det första jag tänkte på.
Har ni några speciella och/eller “kreativa” önskemål i er rider som ni kan dela med er av?
Förutom att vi gärna vill smaka på lokalt producerade varor och så, är ridern inte krånglig. En udda grej är väl att jag tyvärr är allergisk mot bärs (vilket de flesta inte ens tror på) så det brukar finnas annat gott på ridern åt mig.
Efter att ni gått av scenen på Skogsröjet, vad hoppas du att publiken tar med sig?
Vi hoppas såklart att våra nuvarande fans blir grymt nöjda och att vi fått fler nya förhäxade lyssnare som kan sprida Hexed’s musik vidare. Ett Hexed-gig ska vara ett givet val för framtida festivalers publik, ett magiskt tillfälle som de vill uppleva igen.
Avslutningsvis undrar jag hur ser hösten ut för er? 
Närmast på tur ligger Malmöfestivalen där vi lirar på Rockstage, lördag den 12 Augusti. Det planeras just nu för fler gigs i Norden under hösten/vintern och för gigs i Europa under våren -24.

Hexed spelar på Rockklassiker-scenen fredag den 4:e augusti, kl. 14.00.

Skogsröjet går av stapeln 3-5 augusti i Rejmyre, utanför Norrköping. Deltagande band är Saxon, Airbourne, D-A-D, Hardcore Superstar, Hammerfall, Blind Guardian, Vixen, Battle Beast, Kamelot, Mustasch, Gotthard, Thundermother och många fler!

Mer info och biljetter finns via www.skogsrojet.se

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER