VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Inför Time To Rock 2023: Intervju med Mats Wernerson (The Cruel Intentions)

Årets upplaga av Time To Rock går av stapeln 8-10 juli och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Effie Trikili fick möjlighet att ställa ett par frågor till Mats Wernerson, basist i The Cruel Intentions.

Har ni spelat på Time To Rock tidigare och vad har ni för förväntningar inför festivalen?
Nej, det blir första gången. Vi har sällan förväntningar inför gig men får en känsla av att TTR är en liten och trevlig festival och vi ser fram emot det!
Hur svårt är det att sätta ihop en bra setlist för en festivalspelning?
Det är ganska lätt när man bara har 2 album ute. Vi delar in låtarna i 3 sektioner. Vi har de “klassiska” från första plattan, Peacemaker låtarna och singlarna från nya plattan Venomous Anonymous.
Finns det en eller flera låtar som ni alltid spelar på konserter, låtar ni inte kan hoppa över?
Absolut. Vi kör alltid ett par låtar som till exempel Borderline Crazy, Sick Adrenaline och Genie’s Got A Problem.
Efter att vi släppte VA så har vi lagt till en låt som heter Salt i Ditt Sår och den kör vi även utomlands vilket är kul då den brukar få bra respons trots svensk text.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?
Det är olika från gång till gång men Sunrise Over Sunset tycker jag alltid är kul att spela. Det är feelgood och party så man blir peppad!
Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
Jag ska försöka se Prins Svart om vi hinner fram i tid. Stort fan av Mats Levén. Efter vårt gig så blir det bira och hänga runt så går vi nog och ser på TREAT. De var jävla bra på Monsters of Rock Cruise.
Hur är det att spela på festivaler, i jämförelse med klubb eller arena?
Festivaler är kul och man träffar på andra band så det blir alltid go stämning och häng. Klubb har sin charm och det är väl det vi gjort mest av så det kan vi nu och satsar hellre på arena och festivaler.
Förutom Time To Rock, vad händer mer under andra halvan av 2023?
Vi drar till England i augusti för festivalgig på HRH Sleaze i Sheffield. September är det festival i Hamburg tillsammans med Hardcore Superstar och Crashdiet bl.a.
Oktober har vi Oslo Rock Fest som är en festival på hemmaplan och vårt enda gig i Oslo i år. Trondheim för första gången med Eclipse i oktober också. Så det är mycket kul att se fram emot.
Tidigare i år spelade ni på Monster of Rock Cruise, hur var er upplevelse av den berömda rockkryssningen? Har ni någon rolig anekdot därifrån att dela med er av?
MORC var helt fantastiskt. Vi har velat lira där så sjukt länge och det levde verkligen upp till hypen!
Att få åka och spela rock i Karibien med massa fantastiska band och kunna ta med flickvänner, barn och fru är otroligt kul.
Vad kännetecknar en bra festival?
En mix av olika band från olika genrer. Ett noga planerat område som är lätt att ta sig runt utan massa kö till öl och toaletter.
Utbud av mat är också viktigt, så det inte bara blir samma gamla vanliga. Vi var på Tons of Rock i juni och där är allt verkligen genomtänkt.

Vinyl, CD eller streaming?
Streaming för mig personligen. Älskar vinyler men allt står i källaren då jag inte har en spelare längre och har blivit lite lat kanske, haha.
Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
Kan ha varit Kingdom of Madness av Edguy eller The Number of The Beast av Maiden.
Om du får välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem eller vilka skulle du vilja samarbeta med?
Det blir nog en festival med alla goda gamla band så som RATT, Shotgun Messiah, Swedish Erotica och Cinderella återförenades i original line-up (så långt det går) ha ha!
Mer realistiskt så hade vi gärna åkt på turné med Hardcore Superstar i ett par veckor, de är ett av Sveriges bästa liveband och väldigt sköna och trevliga gubbar.
Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?
Appetite For Destruction av Guns N ‘Roses. År 1989, inte 2023… hahaha!
Efter att ni gått av scenen på Time To Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig?
En mix av eufori och att bli helt gröt i skallen. Partyhumöret på topp och en känsla av att vilja ha mer!

Time To Rock Festival går av stapeln i Knislinge Folkets Park 8-10 augusti. Deltagande band förutom The Quill är Saxon, KK’s Priest, MSG, Blind Guardian, The Hooters, D-A-D, Alestorm, Molly Hatchet, Ross The Boss, Uli Jon Roth, A Tom Gabriel Warrior Trilogy (Celtic Frost, Triptykon, Triumph Of Death), The Toy Dolls, Marky Ramone’s Blitzkrieg, The Answer, Hardline, Treat, Masterplan, Diamond Head, Tygers Of Pan Tang, Teaze, Dream Evil och många fler!

Mer info och biljetter finns via www.timetorock.se/


FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT