LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Self Deception
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Self Deception

Årets upplaga av Sweden Rock Festival startar idag den 7 juni. Vi kör vidare med intervjuer med banden som spelar på festivalen, Andreas Östlund har ställt ett par frågor till Andreas Clark och Patrik Hallgren i Self Deception om deras spelning på festivalen.

Har ni spelat på Sweden Rock tidigare, och vad har ni för förväntningar inför festivalen?


Vi gjorde ett gästspel akustiskt förra året i ett sponsortält, men detta blir det första riktiga fullsets giget. Förväntningarna är höga, vi är laddade som fan och hoppas vi kommer göra ett ordentligt avtryck. Inte minst med tanke på att vi bränner pyro för runt 70k

Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?

Annons:

Hagge: Är så jävla mycket bra akter så det är svårt att plocka ut alla man vill och kommer se, men taggar mycket för Deathstars, Jinjer, Airbourne, Clutch, Liar Theif Bandit, Raised Fist, Skid Row, Alter Bridge, Pantera och Ghost.

Hur är det att spela på festival, i jämförelse med klubb eller arena?

Det blir ju inte samma tryck och intimitet som på främst en klubb men det är en annan typ av öppen och jävligt befriande känsla. Festivaler är ju det som gör sommaren värt att leva både på scen och som besökare.

Förutom Sweden Rock, vad händer mer sommaren 2023?

Vi kommer vara en del av Metallica Gothenburg Takeover den 16:e juni och lira på en scen precis utanför Ullevi tillsammans med Bombus. Sen har vi Malmöfestivalen, Backstage Rocks Högbo, ett gig med Smash Into Pieces i Örebro och Eksjö Stadsfest i slutet av augusti. Samt att vi laddar för en fullspäckad höst med mycket turnerande, dessutom ligger det ett par låtar i pipen som är tänkta att släppas under sommarn.

Bästa livebandet i år?

På festivalen? Self Deception såklart! ? Men det ska bli jävligt kul att se både Skid Row med Erik och sen Ghost som stänger hela festivalen.

Någon festival som står på önskelistan, förutom SRF då?

Rock Am Ring hade ju vart jävligt fett att lira på.

Vad kännetecknar en bra festival?

Precis som det är på Sweden Rock: mycket bra band, grym jävla stämning. Alla är glada och tar hand om varandra och så är det ju ingen nackdel om solen skiner!

Self Deception spelar på Blåkläder Stage, Torsdag den 8 Juni, kl. 11:30

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT