Grave
Foto: Grave - Facebook

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Grave

Årets upplaga av Sweden Rock Festival startar idag den 7 juni. Vi kör vidare med intervjuer med banden som spelar på festivalen, Andreas Östlund har ställt ett par frågor till Mika Lagrén i Grave om deras spelning på festivalen.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival startar idag den 7 juni. Vi kör vidare med intervjuer med banden som spelar på festivalen, Andreas Östlund har ställt ett par frågor till Mika Lagrén i Grave om deras spelning på festivalen.

Har ni spelat på Sweden Rock tidigare, och vad har ni för förväntningar inför festivalen?

Vi har spelat på festivalen för några år sedan. Vi gjorde ett akustiskt framträdande i rock klassiker tältet om jag inte minns helt fel.Det måste ha låtit jävligt annorlunda, akustiska gitarrer med growl, hahahaha. Det är nog inget som ska kommas ihåg av någon.

Vi spelar på rätt många festivaler runt om i världen under året men det är alltid kul att vara på hemmaplan och spela. Vi åker till Polen efter giget på SRF och härjar vidare på en annan festival.

Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?

Def Leppard kommer vi att se hela bandet. Det är nog mitt favorit band så jag kommer absolut inte att missa det. Såg dom för några år sen på SRF och det var som vanligt helt jävlamagiskt.

Hur är det att spela på festival, i jämförelse med klubb eller arena?

Festivaler är ju som en firmafest där man får träffa gamla vänner och man får chansen att visa upp sina häftiga riff för några i publiken som aldrig skulle sett oss annars.

Själv föredrar jag faktiskt festivaler, men att spela på en klubb har sin tjusning det också. Det känns lite mer extremt, det är varmt, allt känns mer explosivt, man kommer lite närmare publiken och får lite mer gemenskapskänsla på en klubb.

Förutom Sweden Rock, vad händer mer sommaren 2023?

Vi kommer att spela på festivaler runt hela världen hela året. Inga turnéer bokade då vi inte har släppt något nytt sen 2015. Men det kommer en ny skiva snart, bara vi får arslet ur vagnen och kommer igång.

Bästa livebandet i år?

Hmm det kanske får bli Manowar då det är det enda bandet jag sett i år. Men jag har en känsla av att det kommer att vara Def Leppard som hamnar högst upp på listan.

Någon festival som står på önskelistan, förutom SRF då?

Vi har nog spelat på dom flesta festivalerna så ingen speciell. Att spela på SRF står alltid högt på listan dock då det är i Sverige. Vi spelar väldigt sällan i Sverige, vi borde kanske göra det lite oftare.

Vad kännetecknar en bra festival?

Organisationen på en festival måste funka. Det värsta som finns är att komma till en festival som inte är uppstyrd. Det har hänt många gånger under åren att alla som jobbar på festivalen springer runt som höns med avkapat huvud och inget vet vad som ska hända.

Eller att dom tidiga banden spelar längre än sin utsatta tid och dom banden som spelar senare måste börja dra av låtar från setet pga att
det måste vara tyst efter ett visst klockslag. Så i slutändan är det alltid organisationen som måste fungera.

Skål, skepp o hoj och rap!

Grave spelar på Blåkläder Stage, Onsdag den 7 Juni, kl. 17:45

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER