Photo: Elin Laghammar

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Viggo Örsan (Karmanjakah)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är bara dagar bort och går av stapeln 7-10 juni. Vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen, Andreas Östlund har ställt ett par frågor till Viggo Örsan från Karmanjakah om deras spelning på festivalen.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival är bara dagar bort och går av stapeln 7-10 juni. Vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar på festivalen, Andreas Östlund har ställt ett par frågor till Viggo Örsan från Karmanjakah om deras spelning på festivalen.

Har ni spelat på Sweden Rock tidigare och vad har ni för förväntningar inför festivalen?
Nej, det har vi inte. Vi har inga särskilda förväntningar, vi har förberett oss så noga vi bara kan för göra en så bra spelning som möjligt och efter det ska vi bara ha kul och hänga. Det ska bli grymt att både spela själv men också se så många bra band!

Några akter som ni själva kommer passa på att se när ni ändå är på plats?
Ja, vi kommer se många. Gojira ser vi mycket fram emot. Vår bassist älskar Deep Purple sedan barnsben så det kommer bli kul att se. Ghost är en favorit, Spiritbox, Powerwolf, Behemoth, Defleshed, Katatonia! Det är en mycket bra line-up och vi gillar massa olika typer av rockmusik så vi kommer springa fram och tillbaka mellan olika scener!

Hur är det att spela på festival i jämförelse med klubb eller arena?
Det är såklart en unik känsla på festival när det är så otroligt många artister och människor! Vi tycker det är jättekul! Klubbspelningar är ju mera intimt och det är också coolt på sitt eget sätt. Men det som är extra grymt med festival är oftast att man själv känner sig som ett “fan” och bara kan gå runt och njuta av otrolig musik till höger och vänster! Ibland glömmer man nästan bort att man ska spela själv för man ser fram emot att lyssna på vissa grejer, vilket är lyxigt! Arena har vi tyvärr inte spelat på än, men det ser vi verkligen fram emot att göra nån gång!

Förutom Sweden Rock, vad händer mer sommaren 2023?
Efter Sweden Rock ska vi klippa och mixa en “live in studio”- video vi spelat in i maj som kommer under sommaren. I juli spelar vi några spelningar i England vilket blir första gången för oss. Sen hoppas man ju att vi kan hoppa på nån till festival eller spelning i augusti, det hade varit kul med något mer!

Bästa livebandet?
Det finns många riktigt bra liveband. Jag kommer bara på metalband nu, men det finns grym livemusik i alla genres. De första som ploppade upp i mitt huvud var Meshuggah, Slipknot och Thy Art is Murder. Knocked Loose är fantastiskt. Vår sångare Jonas älskar reggaebandet Kultiration och tyckte det är det bästa han sett. Skulle gissa på att vår bassist säger Deep Purple eller Tool!

Någon festival som står på önskelistan, förutom SRF då?
Ja, vi har några vi drömt om länge, bland annat Copenhell, Wacken eller Hellfest. Men det finns så sjukt många som är riktigt bra. Som nämnt tidigare så ska vi till England, bland annat för att spela på UK Tech-fest vilket varit en dröm länge.

Vad kännetecknar en bra festival?
Förutom bra band är trevlig stämning nog det viktigaste! Men det påverkas ju av hur bra organiserad festivalen är. Så det är ju en kombination av dom. Gärna att det ska finnas mat som tillagas med passion också!

Stort tack, vi syns på SRF!
Vi ses på festivalen! Vi spelar torsdag 13:50 på Pistonhead Stage, hoppas du kan komma förbi!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Karmanjakah spelar på Pistonhead Stage, Torsdag 8 juni, kl. 13:50

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER