Foto: Mats Vassfjord

Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Filippa Nässil (Thundermother)

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band på tur är Thundermother där Rocknytts Calle Englund fick chansen att ställa frågor till bandets gitarrist Filippa Nässil!

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band på tur är Thundermother där Rocknytts Calle Englund fick chansen att ställa frågor till bandets gitarrist Filippa Nässil.

Har ni några speciella minnen av Sweden Rock?
Många, första giget vi gjorde där var speciellt.  Innan giget hade vi några intervjuer så vi fick springa igenom publiken mot scenen för att hinna med vårt egna gig. Andra gången var mäktig med när tiotusentals personer rockade med oss i solen, även om KISS snodde alla pyrotekniker på festivalen så vi inte kunde köra vår eld, haha. Vi sprutade en jävla massa rök istället.

Vilken av era låtar tycker du är roligast att framföra live?
Det är kul att spela Driving In Style för den verkar många kunna. Hellevator är också rolig för publikens respons. Det är svårt att välja, helt klart. Det är ju kul hela tiden ju!

Vilka band missar du själv inte på festivalen?
Vi är där på lördagen och inte en chans att jag missar Pantera. Jag har velat höra Cowboys From Hell live i halva mitt liv och nu har jag chansen.

Vad är roligast, att lira på en svettig klubb eller på en stor festivalscen? Varför?
Sweden Rock är alltid roligast av alla. Spela på hemmaplan, med tusentals lyckliga svenskar som lever sitt bästa liv. Även för oss så är det som att smita undan vardagen och bara känna kärlek mellan oss rockers.

Varför ska man inte missa er spelning på Sweden Rock?
Därför vi är sjukt välspelade och är mitt i en Arenaturné med Scorpions och vill köra festen i Sverige!

Har ni haft någon riktig mardrömsspelning?
Italien är ju aldrig lätt från början, istället för att säga Italy så har vi döpt om dem till Shitaly. Finns liksom ingen el ibland och inga ljudteknikers. I Rom hade de klippt in nakna kroppar på våra affischer, lite felaktig reklam kan man tycka haha. Folk förväntar sig något heelt annat.

De senaste månaderna har onekligen varit omvälvande för Thundermother, och ni har nu en rykande färsk sättning. När kan vi förvänta oss det första smakprovet från den nya line-upen?
Vi kör vårt första gig nästa vecka den 22 april. Sen kör vi bara på, det går inte att missa oss. Två månader ute i Europa och vi spelar även på Avicii Arena den 14:e juni.

Ni var för ett tag sen på USA-turné med legendariska Scorpions och ni ska också supporta dem i Europa i sommar. Hur är det att turnera med ett så gigantiskt band?
Sinnessjukt kul. Bästa människorna och ödmjuka killar. Mikkey Dee är också underbar med all sin erfarenhet. Vi älskar dem.

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Thundermother spelar lördagen den 10 juni.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER