Inför Sweden Rock 2023: Intervju med Chez Kane

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa artist ut är Chez Kane där Peter Johansson fått ställa några frågor.

Årets upplaga av Sweden Rock Festival går av stapeln 7-10 juni och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa artist ut är Chez Kane där Peter Johansson fått ställa några frågor.

Hej och välkommen till Sweden Rock Festival!

Tack så mycket, jag är så glad över att få vara en del av det här!

Har du några speciella minnen från tidigare Sweden Rock festivaler?

Nej, det är första gången jag är på Sweden Rock Festival. Jag har hört så många fantastiska saker och jag kan inte vänta med att få uppleva det inte bara från scen utan också utanför scen. Jag kommer vara på plats under hela festivalen!

Vilken av dina låtar tycker du är roligast att framföra live?

Åh, det är en svår fråga eftersom jag älskar att framföra de alla av olika anledningar. Jag antar att en av mina favoriter just nu är Powerzone, den låten har så mycket energi!

Hur går du tillväga för att välja låtar till din setlist?

Det är svårt, haha. Som ni kan föreställa er… att välja en setlista är väldigt svårt för mig eftersom jag älskar alla låtar på mina album. Jag hatar att stryka låtar när vi har kortare set. Jag försöker ta med låtar som passar i olika sammanhang, om det är en festival vill jag ha ett uptemposet med massor av energi för att fylla festivalen med så mycket spänning jag kan, så jag kommer att sikta på att ha ett energidrivet set.

Vilken är er största styrka som band?

Att vi har så mycket passion för den här musiken och jag tror verkligen att det syns i vårt framträdande.

Vilka band ser du mest fram emot att se på festivalen?

Jag är oerhört exalterad över att jag kommer få uppleva hela SRF i år eftersom några av mina absoluta favoritband genom tiderna uppträder, vilket är fantastiskt. Def Leppard och Alter Bridge är nog de jag är mest exalterad över, men wow… vilken line up i år!!!

Om du kan välja helt fritt utan att ta hänsyn till ekonomiska aspekter, vem skulle du vilja jobba med?

Jag har haft några drömsamarbeten under lång tid. Jag har länge velat samarbeta med Erik Grönwall och Myles Kennedy. En av dessa drömmar gick i uppfyllelse nyligen när jag blev inbjuden till att sjunga duett med Erik på hans YouTube-kanal, vi gjorde en cover på I-Ten/Heart klassikern ”Alone”. Jag kan fortfarande inte fatta att det har hänt! Surrealistiskt! Nu kommer jag att fortsätta drömma, eller göra något med Myles!

Vilken skiva av vilket band skulle du helst vilja se framföras live i sin helhet?

”Blackbird” av Alter Bridge.

Efter att du lämnat scenen på Sweden Rock, vad hoppas du att publiken tar med sig efter en så unik spelning?

Jag hoppas verkligen att jag kommer leverera en show som gör att alla känner sig nöjda med stora leenden på läpparna…!

Tack för att du tog dig tid att svara så ses vi i Blekinge i juni!

Inga problem. Tack du också. Vi ses snart…. SÅ TAGGAD!

Sweden Rock Festival går av stapeln i Norje, Sölvesborg 7-10 juni. Deltagande band är Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Ghost, Deep Purple, Europe, Pantera, Alter Bridge, Gojira, Behemoth, Blue Öyster Cult, Clutch, Airborne, Billy Gibbons, Testament, Wolfmother, Lita Ford, Raised Fist, Skid Row, U.D.O., Symphony X, Monster Magnet, H.E.A.T, Kamelot, Jinjer, TNT, Napalm Death, Mammoth WVH. Katatonia, Threshold, Avatar, Myrath, British Lion, Marduk, Coney Hatch, Angra, Tribulation, Spidergawd, Spiritbox, Mike Tramp och många fler!

Mer info och biljetter: https://www.swedenrock.com/

Chez Kane spelar Lördag 10 Juni

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER